Labai gardūs ir spalvingi kiaulienos kepsniai su sūriu ir majonezu, kepti orkaitėje, labai gražiu pavadinimu - Lokio pėda. Man tai vienas pačių mėgstamiausių kepsnių, kuriuos kada esu gaminusi. Vyras juos taip gyrė, kad šį patiekalą teko gaminti tris dienas iš eilės, nes vis neatsibodo. Tikrai rekomenduoju pamėginti ir šitaip pasigaminti. Labai skanūs pietūs arba vakarienė tikrai garantuota! ;)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Nors tradiciškai Lokio pėda gaminama iš kiaulienos sprandinės, galite naudoti ir kitas kiaulienos dalis, pavyzdžiui, kiaulienos kumpį arba nugarinę. Jei norite lengvesnio varianto, galite rinktis kalakutienos krūtinėlę arba vištienos filė.
- Fermentinį sūrį galima pakeisti kietuoju sūriu, pavyzdžiui, Džiugu, Parmezanu arba Čederiu. Kiekvienas sūris suteiks skirtingą skonį, todėl galite eksperimentuoti.
- Vietoje įprasto majonezo galite naudoti naminį majonezą arba graikišką jogurtą, sumaišytą su citrinos sultimis – taip patiekalas bus lengvesnis ir mažiau kalorijas.
- Jei neturite provanso žolelių, galite naudoti itališkas žoleles, čiobrelius, rozmarinus arba bazilikų ir origano mišinį.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Kad mėsa būtų dar sultingesnė, prieš gaminimą galite ją marinuoti kelioms valandoms arba per naktį. Marinatui galite naudoti alyvuogių aliejų, citrinų sultis, smulkintą česnaką ir žoleles.
- Svarbu neperkepti mėsos – optimali vidinė temperatūra yra apie 65-70°C. Naudokite mėsos termometrą, jei turite, kad užtikrintumėte tobulą rezultatą.
- Prieš pjaustydami patiekalą, leiskite jam pastovėti 5-10 minučių – taip sultys pasiskirstys tolygiai ir mėsa bus dar skanesnė.
- Jei norite ryškesnio skonio, galite pridėti šiek tiek smulkinto česnako arba raudonojo vyno į garstyčių ir medaus mišinį.
Angelė Tik
Atsakyti
Angele Lusiene
Atsakyti
Raimonda
Atsakyti
Stasė
Atsakyti
Rimvydė
Atsakyti
30+
Atsakyti
Juozas
Atsakyti