Kiaulienos nugarinės kepsniukai su karamelizuotais svogūnais

2023-12-05 Autorius oSkanu.lt

Kiaulienos nugarinės kepsniukai su karamelizuotais svogūnais
Aš tikrai labai mėgstu svogūnus. Tikrai labia. Naudoju juos tikriausiai visur, išskyrus tortus, nes ir svogūnų pyragą esu kepusi ne vieną kartą. O toks kiaulienos nugarinės kepsniai su karamelizuotais svogūnais tikrai patiks visiems prisiekusiems mėsos mėgėjams, nes gaunasi minkštas, sultingas, o karamelizuoti svogūnai čia groja itin aukšta nata. Labai rekomenduoju šį receptą išmėginti jau šiandien! 

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinė: 4 gabaliukų
    • svogūnai: 2
    • miltai: 0,5 stiklinės
    • sultinys: 200 mililitrų
    • aliejus: 3 šaukštų
    • sviestas: 10 gramų
    • cukrus: 2 šaukštų
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaulienos nugarinės gabalėlius išmuškite, iš abiejų pusių apibarstykite druska bei pipirais, apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
  2. 2. Tuomet įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą ištieskite su folija bei sudėkite kepsniukus.
  3. 3. Uždenkite kitu folijos lapu bei kepkite orkaitėje maždaug 15 minučių.
  4. 4. Svogūnus susmulkinkite žiedeliais bei dėkite į keptuvę su aliejumi ir sviestu. Berkite druskos ir pipirų, berkite cukrų bei kepkite, kol svogūnai suminkštės.
  5. 5. Po to ištraukite iš orkaitės kepsniukus, dėkite ant viršaus svogūnus, užpilkite sultiniu bei dar patroškinkite maždaug 10 minučių.
  6. 6. Skanaukite su pasirinktu mėgstamu garnyru.
Charčio su kiauliena
(6)
Kinietiški koldūnai su kiauliena
(1)