Kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų-grietinėlės padažu

2018-12-19 Autorius Lithuanian in the USA

Kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų-grietinėlės padažu
Ieškantiems ganėtinai greitai pagaminamos vakarienės idėjų – kiaulienos nugarinės kepsniukai su svogūnų-grietinėlės padažu pusvalandį (arba mažiau!). Šitaip paruoštais kepsneliais galima nustebinti ne tik šeimos narius, bet ir svečius. Svarbiausia, kad patiekalui pasigaminti prireiks visai nedaug pastangų, o skonis fantastiškas! Šiuos kepsnelius galima patiekti su salotomis, bulvėmis, ryžiais, troškintomis daržovėmis arba bet kuriuo kitu mėgiamu garnyru.

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinė: 700-800 gramų
    • plakamoji grietinėlė: 200 mililitrų
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • česnakas: 2 skiltelių
    • baltas sausas vynas: 20 mililitrų (arba brendis/romas)
    • maltas muskatas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • alyvuogių aliejus
    • susmulkintos šviežios petražolės: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaulienos nugarinę supjaustykite plonomis riekelėmis.
  2. 2. Tuomet keptuvėje ant stipresnės-vidutinės kaitrumo ugnies įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite kelis nugarinės gabaliukus, apkepinkite iš abiejų pusių, sudėkite į lėkštę, apibarstykite druska arba mėgiamais prieskoniais. Šitaip iškepkite visus nugarinės gabalėlius.
  3. 3. Tada nulupame svogūną bei česnako skilteles. Svogūną supjaustykite šiaudeliais, o česnaką plonomis riekelėmis.
  4. 4. Svogūno šiaudelius apkepinkite keptuvėje, tame pačiame aliejuje, kuriame kepė nugarinės gabaliukai. Kai jau svogūnas suminkštėja, sudėkite česnaką, pakepinkite dar kelias minutes. Pagardinkite druska. Po to supilkite vyną arba brendį/romą, pakaitinkite dar maždaug 60 sekundžių, nuolatos maišydamos, kol išgaruoja alkoholis. Paskui supilkite grietinėlę, kaitinkite kelias minutes maišydamos, kol grietinėlė šiek tiek sutirštėja.
  5. 5. Padažą pagardinkite muskatu, dar trumpai pakaitinkite.
  6. 6. Tuomet padažą supilkite į kokteilinę bei sutrinkite iki vientisos masės.
  7. 7. Galiausiai kiaulienos kepsniukus sudėkite į lėkštę, užpilkite pasigamintu padažu, apibarstykite petražole bei patiekite. Skanaukite!