Orkaitėje skrudinta kiaulienos nugarinė

2025-03-18 Autorius oSkanu.lt

Orkaitėje skrudinta kiaulienos nugarinė
Šis patiekalas sužavi savo nepaprasta skonių harmonija: sultinga ir minkšta kiaulienos nugarinė darniai susilieja su saldžiarūgščiu apelsinų ir spanguolių padažu, kuris suteikia patiekalui išskirtinį charakterį. Pagamintas padažas saldus ir tirštas, bet idealiai dera su kiauliena. Pabandykite tokį paruošimo būdą. :)

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Jei neturite kiaulienos nugarinės, puikiai tiks ir kiaulienos sprandinė arba jautienos nugarinė
  • Alyvuogių aliejų galima pakeisti rapsų arba saulėgrąžų aliejumi. 
  • Vietoje džiovintų spanguolių galite naudoti džiovintas vyšnias, razinas arba bruknių uogienę. 
  • Apelsinų uogienę galima pakeisti mandarinų arba persikų uogiene, o apelsinų sultis - šviežiai spaustomis mandarinų ar greipfrutų sultimis. Jei neturite šalavijo, galite naudoti rozmarinus arba čiobrelius. 
  • Svogūnų laiškus galima pakeisti smulkintais petražolių arba krapų lapeliais. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norint, kad kiaulienos nugarinė išliktų sultinga, labai svarbu neperkepti mėsos. Naudokite mėsos termometrą, kad užtikrintumėte optimalią 77 laipsnių vidaus temperatūrą. Prieš kepimą mėsą išimkite iš šaldytuvo bent 30 minučių, kad ji pasiektų kambario temperatūrą - taip ji iškeps tolygiau. Apskrudinant mėsą keptuvėje, užtikrinkite, kad keptuvė būtų gerai įkaitusi - tai padės išlaikyti mėsos sultingumą. Labai svarbus yra mėsos "poilsio" laikas po kepimo - leiskite jai bent 10 minučių pailsėti prieš pjaustant, taip sultys pasiskirstys tolygiai ir mėsa išliks sultinga. 

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinės: 1 
    • alyvuogių aliejus
    • druska
    • pipirai
    • džiovintas šalavijas
    • džiovintos spanguolės: trys ketvirtadaliai stiklinės
    • apelsinų uogienė: 0,5 stiklinės
    • apelsinų sultys: 0,5 stiklinės
    • džiovintas šalavijas: 0,5 šaukštelio
    • švieži svogūnų laiškai: 2 šaukštų (susmulkinti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Kiaulienos nugarinę ištriname su alyvuogių aliejumi ir pabarstome druska, pipirais bei šalavijais.
  3. 3. Įkaitiname du šaukštus alyvuogių aliejaus keptuvėje.
  4. 4. Apskrudiname nugarinę iš visų pusių, perkeliame į kepimo skardą ir kepame 15-20 minučių orkaitėje, arba kol termometras rodys 77 laipsnius vidaus temperatūrą.
  5. 5. Iškeptą kiaulienos nugarinę dedame ant pjaustymo lentos kiek pagulėti, uždengiame su folija, kad neatvėstų.
  6. 6. Per tą laiką keptuvėje ant vidutinio karščio pakepiname spanguoles, apelsinų uogienę, apelsinų sultis bei šalaviją.
  7. 7. Užverdame, tuomet sumažiname karštį iki vidutinės šilumos, verdame kol sutirštės, maždaug 8-10 minučių.
  8. 8. Pabaigoje pagardiname svogūnų laiškais ir pagal savo skonį druska bei pipirais.
  9. 9. Supjaustome kiaulienos nugarinę, pagardiname pasiruoštu padažu, patiekiame ir skanaujame!

Atsakinėjama į Komentarą

Kiaulienos šoninė orkaitėje su bulvėmis
(8)