Šis patiekalas sužavi savo nepaprasta skonių harmonija: sultinga ir minkšta kiaulienos nugarinė darniai susilieja su saldžiarūgščiu apelsinų ir spanguolių padažu, kuris suteikia patiekalui išskirtinį charakterį. Pagamintas padažas saldus ir tirštas, bet idealiai dera su kiauliena. Pabandykite tokį paruošimo būdą. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jei neturite kiaulienos nugarinės, puikiai tiks ir kiaulienos sprandinė arba jautienos nugarinė.
- Alyvuogių aliejų galima pakeisti rapsų arba saulėgrąžų aliejumi.
- Vietoje džiovintų spanguolių galite naudoti džiovintas vyšnias, razinas arba bruknių uogienę.
- Apelsinų uogienę galima pakeisti mandarinų arba persikų uogiene, o apelsinų sultis - šviežiai spaustomis mandarinų ar greipfrutų sultimis. Jei neturite šalavijo, galite naudoti rozmarinus arba čiobrelius.
- Svogūnų laiškus galima pakeisti smulkintais petražolių arba krapų lapeliais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint, kad kiaulienos nugarinė išliktų sultinga, labai svarbu neperkepti mėsos. Naudokite mėsos termometrą, kad užtikrintumėte optimalią 77 laipsnių vidaus temperatūrą. Prieš kepimą mėsą išimkite iš šaldytuvo bent 30 minučių, kad ji pasiektų kambario temperatūrą - taip ji iškeps tolygiau. Apskrudinant mėsą keptuvėje, užtikrinkite, kad keptuvė būtų gerai įkaitusi - tai padės išlaikyti mėsos sultingumą. Labai svarbus yra mėsos "poilsio" laikas po kepimo - leiskite jai bent 10 minučių pailsėti prieš pjaustant, taip sultys pasiskirstys tolygiai ir mėsa išliks sultinga.
Atsakinėjama į Komentarą