1. Iš pradžių šoninės gabaliukus iš abiejų pusių apibarstome kajeno pipirais, druska bei maltais juodaisiais pipirais.
2. Tuomet sudedame ant grotelių šoninę bei šalia išdėliojame griežinėliais supjaustytus svogūnus.
3. Po grotelėmis pakišame skardą išklotą su kepimo popieriumi. Kepame iki 230 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
4. Kai tik gražiai apskrunda viena pusė, apverčiame bei apskrudiname kitą pusę.
5. Per tą laiką, kol kepa, nuskutame bulves.
6. Supjaustytas bulves išverdame pasūdytame vandenyje. Visai bebaigiant joms virti, įdedame žirnelius bei kai tik jie suminkštės, išjungiame ugnį. Ne pilnai nupilame vandenį, sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą, krapus bei viską sublenderiuojame.
7. Galiausiai patiekiame keptą šoninę su svogūnais, bulvių koše bei marinuotais agurkais. Skanaujame!
8. Rekomendacija: Daugiau šoninės receptų rasite: Šoninės receptai.
Atsiliepimai