Tradicinis lietuviškas kiaulienos šašlykas su azijietišku prieskoniu - sojos padažu - yra puikus pasirinkimas vasaros piknikams, šeimos šventėms ar tiesiog jaukiam savaitgalio vakarui gamtoje. Šis receptas atskleidžia, kaip paprasti ingredientai gali sukurti nepakartojamą skonį, kuris paliks neišdildomą įspūdį jūsų svečiams. Sojos padažas suteikia mėsai ypatingo aromato ir minkštumo, o prieskonių derinys papildo patiekalą subtiliais žolelių tonais. Šašlykas išlieka sultingas ir minkštas net ir po kepimo, o marinato skonis puikiai įsigeria į mėsą per naktį.
Galimos ingredientų alternatyvos
Šiam receptui galite naudoti ne tik kiaulienos sprandinę, bet ir
kiaulienos mentę,
kumpį arba net jautieną ar vištieną. Sojos padažą sušiams galima pakeisti tamsiuoju sojos padažu arba teriyaki padažu, tik tuomet reikėtų pridėti šiek tiek mažiau druskos. Vietoje augalinio aliejaus tinka ir alyvuogių aliejus, sezamų aliejus arba rapsų aliejus. Jei neturite kalendros, galite naudoti petražoles, o mairūną pakeisti oregano arba rozmarino žolelėmis. Žagrenis nėra būtinas ingredientas, bet jei turite - jis suteiks papildomo aromato.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Siekiant geriausio rezultato, mėsą rekomenduojama marinuoti ne mažiau kaip 12 valandų, o geriausia - per naktį. Marinuojant kiaulieną ilgesnį laiką, mėsa tampa minkštesnė ir geriau įsigeria marinato skonis. Kepant šašlyką ant žarijų, svarbu neperkepti mėsos, kad ji išliktų sultinga. Optimali vidinė temperatūra yra apie 70-75°C. Jei nėra galimybės kepti ant žarijų, galima naudoti elektrinę kepsninę, orkaitę su grilio funkcija arba net keptuvę. Prieš pjaustant iškeptą šašlyką, leiskite jam pastovėti 5-10 minučių, kad sultys pasiskirstytų tolygiai.
Violeta lembertiene
Atsakyti