Bulviniai blynai su mėsa, kepti kamado grilio kepsninėje

2025-02-01 Autorius oSkanu.lt

Bulviniai blynai su mėsa, kepti kamado grilio kepsninėje
Bulviniai blynai su mėsa, kepti kamado grilio kepsninėje, yra tobulas patiekalas tiems, kurie dievina lietuviškus skonius ir nori atrasti naują blynų kepimo metodą. Tradiciniai bulviniai blynai – tai viena populiariausių lietuviškų patiekalų variacijų, tačiau kepant juos kamado grilio kepsninėje, gauname išskirtinį skonį – traški išorė, sultingas vidus ir lengvai juntamas dūmų aromatas.

Be to, kepant tokiu būdu, nereikia naudoti daug aliejaus, nes aukšta temperatūra ir tinkamai įkaitintos keptuvėlės leidžia blynams gerai apskrusti ir nepermirkti riebalais.

Galimos ingredientų alternatyvos

Norint paįvairinti receptą arba prisitaikyti prie turimų produktų, galima naudoti:

  • Bulves galima pakeisti tarkuotomis cukinijomis arba batatais.
  • Vietoje kiaulienos galima naudoti jautienos, kalakutienos arba vištienos faršą.
  • Jei neturite svogūnų, galima naudoti porus arba svogūnŷ laiškus.
  • Jei norite lengvesnės versijos, vietoje kvietinių miltų galite naudoti avižinius miltus arba manų kruopas.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  1. Keptuvės paruošimas – nepamirškite keptuvės paruošti iš anksto. Ji turi būti gerai įkaitinta, kad blynai nepriliptų ir lengvai apsiverstų.
  2. Aliejaus kiekis – aliejus turi apimti blynus, bet neperpildyti keptuvės. Taip išvengsite svilimo ir nepageidaujamų skonių.
  3. Kantrybė – nekeiskite blynų vietos keptuvėje, kol jie nepradeda ruduoti pakraščiuose. Tik tada juos galima saugiai apversti.
  4. Mėsa – jei naudojate labai riebią mėsą, galite ją iš anksto pakepinti, kad sumažintumėte riebalų kiekį.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: ~2200 kcal 
  • Kalorijos vienoje porcijoje (6 porcijos): ~367 kcal 

Ingredientai

    • Bulvės: 1 kg
    • Kiaulienos faršas: 300 g
    • Svogūnas: 1 vnt.
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Kvietiniai miltai: 3 v. š.
    • Aliejus kepimui: apie 200 ml

    Recepto paruošimas

  1. 1. Bulvių paruošimas: Bulves nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka.
  2. 2. Kad blynai nebūtų pernelyg vandeningi, nuspauskite iš tarkuotų bulvių skystį, palikdami nedidelį kiekį, kad tešla būtų minkšta, bet neperdėm skysta.
  3. 3. Tešlos ruošimas: Svogūną smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite.
  4. 4. Dubenyje sumaišykite tarkuotas bulves, svogūną, faršą, kiaušinius, druską, pipirus ir miltus.
  5. 5. Kruopščiai išmaišykite, kad ingredientai gerai pasiskirstytų.
  6. 6. Keptuvių paruošimas: Kamado grilių įkaitinkite iki 200°C.
  7. 7. Keptuvėles dėkite į vidų ir palikite jas įkaitti iki 100°C.
  8. 8. Įkaitusias keptuvėles ištraukite, išvalykite popieriniu rankšluosčiu, tada vėl dėkite atgal į grilių.
  9. 9. Supilkite apie 3 mm sluoksnį aliejaus ir palikite keptuvėles dar 5 min.
  10. 10. Blynų kepimas: Ant įkaitintos keptuvės dėkite po vieną samtį blynų masės, formuodami apskritimus.
  11. 11. Palikite kepti be judinimo, kol pakraščiai taps traškūs ir gerai apskrus.
  12. 12. Kai blynai tinkamai apskrunda, atsargiai apverskite ir kepkite kitą pusę.
  13. 13. Kartais gali aptaškyti aliejus, todėl apvertinėkite atsargiai.
  14. 14. Kepkite, kol abi pusės bus tolygiai apskrudusios ir vidus iškeps.
  15. 15. Patiekimas: Bulvinius blynus su mėsa galima patiekti su grietine, raugintais agurkais ar raugintais kopūstais.
  16. 16. Taip pat puikiai dera su natūraliu jogurtu ar lengvu padažu iš grietinės ir česnako.
  17. 17. Santrauka: Bulviniai blynai su mėsa, kepti kamado grilio kepsninėje, – tai tradicinis patiekalas su modernia kepimo technika. Jie tampa ypatingai traškūs iš išorės, bet lieka sultingi viduje, o dūmų aromatas suteikia unikalų skonį. Svarbiausi gaminimo aspektai – tinkamai paruošta keptuvė, kantrybė kepant ir kokybiški ingredientai. Tai ne tik skanus, bet ir sotus patiekalas, kurį tikrai verta išbandyti!
Bulviniai blynai su mėsa, kepti kamado grilio kepsninėje
Asian loaded fries - keptos bulvytės su traškia vištiena ir tofu
(1)
Bulvių apkepas su kiauliena ir sūriu
(11)