Traškūs bulvių kroketai su varške ir džiūvėsėliais

2025-03-12 Autorius oSkanu.lt

Traškūs bulvių kroketai su varške ir džiūvėsėliais
Traškūs bulvių kroketai su varške ir džiūvėsėliais - tai tobulas lietuviškas patiekalas, kuris sužavės visą šeimą savo nepakartojamu skoniu ir paprasta gamyba. Šie purus viduje, bet traškūs išorėje kroketai primena tradicinius lietuviškus bulvinius patiekalus, tačiau turi unikalų varškės prieskonį, kuris suteikia jiems ypatingą švelnumą ir subtilų skonį. T

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šį receptą galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį ir turimus produktus. Vietoje paprastos varškės galite naudoti ricotta sūrį arba kreminio tipo varškę. Jei norite stipresnio skonio, į masę galite įmaišyti 100 gramų tarkuoto kietojo sūrio, pavyzdžiui, čederio arba parmezano. Miltus galima pakeisti pilno grūdo miltais arba avižiniais miltais, jei ieškote sveikesnio varianto. Vietoje džiūvėsėlių galima naudoti smulkintus riešutus, sezamo sėklas arba avižinius dribsnius, susmulkintus smulkintuvu. 

Reklama
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Geriausiems rezultatams pasiekti, bulves virkite su lupena - taip jos sugers mažiau vandens ir kroketai bus puresni. Prieš maišydami su kitais ingredientais, įsitikinkite, kad bulvės visiškai atvėsusios, nes karštos bulvės sugeria daugiau miltų, o tai gali padaryti kroketus per kietus. Formuodami rutuliukus, drėkinkite rankas vandeniu - taip masė mažiau lips prie pirštų. Kepimui naudokite gilesnį indą su didesniu kiekiu aliejaus, kad kroketai būtų tolygiai apskrudę iš visų pusių. Norint išgauti ypatingai traškią tekstūrą, džiūvėsėlius galima sumaišyti su šiek tiek smulkiai sumalto česnako arba sausų prieskonių. 

Ingredientai

    • virtos bulvės: 500 gramų
    • varškė: 200 gramų (sausesnė, ne iš pakelių)
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 1 stiklinės
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • malti džiūvėsėliai
    • augalinis aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Visų pirma būtina nuskusti išvirtas bulves, po to jas reikės išvirti minkštai pasūdytame vandenyje. Atvėsinkite jas iki kambario temperatūros.
  2. 2. Atvėsusias bulves būsite sumalę mėsmalės pagalba arba sutrynę bulvių trintuve, kol gausite vientisą masę be gumulėlių.
  3. 3. Į bulvių masę jūs turite įdėti varškę, įmušti kiaušinį, suberkite miltus bei krakmolą. Pagardinkite viską druska pagal skonį.
  4. 4. Rankomis visus ingredientus kruopščiai išminkysite iki vientisos masės. Jeigu pastebėsite, kad masė per daug limpa prie rankų, galėsite įdėti dar šiek tiek krakmolo, tačiau nepersistenkite - masė turi šiek tiek kibti, kitaip kroketai išeis per sausi.
  5. 5. Iš paruoštos masės suformuosite nedidelius rutuliukus, maždaug riešuto dydžio. Patogiausia tai daryti drėgnomis rankomis.
  6. 6. Paruoštus rutuliukus tuomet reikia apvolioti maltuose džiūvėsėliuose, kad jie tolygiai pasidengtų iš visų pusių.
  7. 7. Gilioje keptuvėje įkaitinsite pakankamą kiekį augalinio aliejaus (jis turi padengti bent pusę kroketų).
  8. 8. Kroketai yra dedami į įkaitintą aliejų ir kepami vidutiniame karštyje, kol jie tampa gražiai auksinės spalvos ir traškūs iš visų pusių. Tai užtrunka apie 3-4 minutes.
  9. 9. Iškeptus kroketus išimkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
  10. 10. Patiekdami galite papuošti šviežiomis žolelėmis ir patiekti su mėgstamu padažu.

Atsakinėjama į Komentarą

Orkaitėje keptos bulvės su avinžirnių įdaru
(1)
Kugelis su kiaulės koja
(4)