Traškūs bulvių kroketai su varške ir džiūvėsėliais - tai tobulas lietuviškas patiekalas, kuris sužavės visą šeimą savo nepakartojamu skoniu ir paprasta gamyba. Šie purus viduje, bet traškūs išorėje kroketai primena tradicinius lietuviškus bulvinius patiekalus, tačiau turi unikalų varškės prieskonį, kuris suteikia jiems ypatingą švelnumą ir subtilų skonį. T
Galimos ingredientų alternatyvos
Šį receptą galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį ir turimus produktus. Vietoje paprastos varškės galite naudoti
ricotta sūrį arba kreminio tipo varškę. Jei norite stipresnio skonio, į masę galite įmaišyti 100 gramų tarkuoto kietojo sūrio, pavyzdžiui,
čederio arba
parmezano. Miltus galima pakeisti pilno grūdo miltais arba avižiniais miltais, jei ieškote sveikesnio varianto. Vietoje džiūvėsėlių galima naudoti smulkintus riešutus, sezamo sėklas arba avižinius dribsnius, susmulkintus smulkintuvu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Geriausiems rezultatams pasiekti, bulves virkite su lupena - taip jos sugers mažiau vandens ir kroketai bus puresni. Prieš maišydami su kitais ingredientais, įsitikinkite, kad bulvės visiškai atvėsusios, nes karštos bulvės sugeria daugiau miltų, o tai gali padaryti kroketus per kietus. Formuodami rutuliukus, drėkinkite rankas vandeniu - taip masė mažiau lips prie pirštų. Kepimui naudokite gilesnį indą su didesniu kiekiu aliejaus, kad kroketai būtų tolygiai apskrudę iš visų pusių. Norint išgauti ypatingai traškią tekstūrą, džiūvėsėlius galima sumaišyti su šiek tiek smulkiai sumalto česnako arba sausų prieskonių.
Atsakinėjama į Komentarą