Labai gardūs, nesunkiai ir greitai pagaminami bulviniai blynai su cukinijomis ir sūriu. Šį receptą radau savo močiutės senoje užrašų knygutėje ir nusprendžiau išmėginti. Receptas tikrai pasiteisino!
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite cukinijos, galite ją pakeisti moliūgu, morkomis arba baklažanu. Tarkuotą puskietį sūrį galima pakeisti
feta,
mocarela arba net varške. Vietoje avižinių miltų tinka kvietiniai, grikių arba speltos miltai. Grietinę galima pakeisti jogurtu arba graikišku jogurtu. Žalumynams galite naudoti ne tik krapus, petražoles ar baziliką, bet ir raudonėlius, čiobrelius arba kitus mėgstamus prieskonius.
Taip pat gaminant galite dar drąsiai įdėti ir špinatų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norėdami gauti traškesnius blynus, būtinai nusunkite tarkius nuo susidariusio skysčio. Kuo sausesnė masė, tuo traškesni blynai. Kepant blynus, įkaitinkite keptuvę prieš dėdami tešlą – tai padės išvengti blynų prilipimo. Geriausia kepti vidutinio dydžio blynus, nes dideli gali neišsikepti per vidurį. Patiekite iškart po kepimo, kol blynai dar karšti ir traškūs.
Aš
Atsakyti
Asta