Keto blynai su varške - varškėčiai be cukraus

Autorius apie receptą

Besilaikant keto mitybos kartas nuo karto norisi pasilepinti ir šeimą palepinti ne tik dietiniais patiekalais. Iš keto tinkamų ingredientų galima pagaminti labai daug puikių pakaitalų. Tai šįkart Jus palepinsiu tobulais blynais su varške - puriais varškėčiais.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 3 porcijos po 3 varškėčius, vienos porcijos maistinė vertė: 5 gramai angliavandenių, 24 gramai baltymų, 16 gramų riebalų ir 270 kalorijų.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje kokoso miltų galima naudoti migdolų miltus, tačiau tuomet reikėtų naudoti apie 60 gramų dėl skirtingo miltų sugeriamojo pajėgumo.
  • 35% riebumo grietinėlę galima pakeisti mascarpone sūriu, kuris suteiks dar kremišką tekstūrą.
  • Saldiklį galima rinktis pagal asmeninius pomėgius – tinka eritritolis, stevia, monkų vaisių ekstraktas arba xylitolis.
  • Vietoje gysločio luobelių galima naudoti chia sėklas, tačiau tuomet reikėtų mažesnio kiekio – apie 3 arbatinius šaukštelius.
  • Cinamoną galima pakeisti vanilės ekstraktu arba kardamono milteliais, jei norite kitokio aromato.
  • Jei neturite M dydžio kiaušinių, galite naudoti 2 didelius (L dydžio) kiaušinius.
  • Varškę galima rinktis įvairaus riebumo – nuo liesos iki riebios, priklausomai nuo to, kokią maistinę vertę norite gauti.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš maišant visus ingredientus, varškę rekomenduojama pertrinti per sietelį, kad neliktų gumuliukų ir varškėčiai būtų vienodos konsistencijos.
  • Kepant varškėčius, keptuvės temperatūra turėtų būti vidutinė – per karšta keptuvė gali nudeginti išorę, o vidus liks žalias.
  • Formuojant varškėčius, rankas reikia nuolat drėkinti, kad tešla neliptų prie pirštų.
  • Versti varškėčius reikia tik vieną kartą ir tik tada, kai apatinė pusė jau gražiai apskrudusi – taip išsaugosite jų purumą.
  • Jei norite dar puresnių varškėčių, į tešlą galite įdėti žiupsnelį kepimo miltelių be glitimo.
  • Karamelinį padažą reikia virti nuolat maišant, kad neprisviltų ir nesusidarytų gumuliukai.
  • Iškeptus varškėčius geriausia patiekti iš karto, kol jie dar šilti, nes atvėsę jie gali šiek tiek sukietėti.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3 (M dydžio)
    • varškė: 300 gramų
    • kokoso miltai: 30 gramų
    • gysločio luobelės: 5 arbatinių šaukštelių
    • 35% riebumo grietinėlė: 15 gramų
    • mėgstamas saldiklis: pagal skonį
    • cinamonas: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išplakite kiaušinius ir sumaišykite su varške.
  2. 2. Tada supilkite grietinėlę ir įberkite kokosų miltus.
  3. 3. Tuomet palengva maišydami, berkite gysločio luobeles, pasirinktą saldiklį ir cinamoną.
  4. 4. Tešla gausis ganėtinai lengvai formuojama drėgnomis rankomis. Todėl sudrėkinkite rankas ir formuokite apvalius blynus.
  5. 5. Kepkite pridengę dangčiu. Kepdami verskite tik vieną kartą. Skanaus!
  6. 6. Pastebėjimas: Aš dar šalia pagaminau karamelinį padažą - išviriau iš xylitol saldiklio, grietinėlės bei xanthan gum. Nedideliame kiekyje (ant pačio puodo dugno) vandens ištirpiname 2 valgomuosius šaukštus xylitol saldiklio. Užviriname iki putų ir įpilame 3 valgomuosius šaukštus grietinėlės. Kai jau įgaus rusvą spalvą, sutirštiname trečdaliu arbatinio šaukštelio xanthan gum.

Atsiliepimai