Labai mėgsta greitai pagaminamas vakarienes. Šį kartą variantas iš vištienos - iškepiau blynus orkaitėje. Vištienos blynai su mocarela, kepti orkaitėje, yra nuostabus patiekalas, kuris sujungia sultingą vištieną ir tirpstantį sūrį į nepamirštamą skonių derinį. Super skanu ir vaikams labai patiko. Lieka tik pasirinkti mėgstamą garnyrą ir skanauti sveiką paukštienos patiekalą. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje vištienos galima naudoti kalakutienos krūtinėlę.
- Mocarelos sūrį galima pakeisti kitais lengvai tirpstančiais sūriais, pavyzdžiui, čederio, goudos arba emmentalio sūriu.
- Jei neturite krakmolo, galite naudoti kukurūzų krakmolą arba 2 šaukštus miltų.
- Majonezo vietoje tinka naudoti graikišką jogurtą arba grietinę, jei norite lengvesnės versijos.
- Česnaką galima pakeisti česnako milteliais (naudokite pusę arbatinio šaukštelio), o vištienai skirtus prieskonius galite pakeisti paprika, rozmarinu, čiobreliu arba savo mėgstamų žolelių mišiniu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausiam rezultatui vištieną supjaustykite labai smulkiais gabaliukais, kad greičiau iškeptų ir būtų minkštesnė.
- Sūrį geriausia tarkuoti stambiai, tada blynuose bus jaučiami skanūs išsilydžiusio sūrio intarpai.
- Prieš dėdami į orkaitę, blynus galite lengvai paploti, kad jie būtų vienodo storio ir vienodai iškeptų.
- Kepimo popierių prieš dedant blynus galima šiek tiek patepti aliejumi, kad blynai nepriliptų.
- Iškepusius blynus rekomenduojama palikti kelioms minutėms atvėsti prieš patiekiant – taip jie bus stabilesnės konsistencijos.
- Jei mėgstate traškesnę tekstūrą, blynų viršų galite patepti šlakeliu aliejaus prieš kepimą, arba kepimo pabaigoje įjungti orkaitės viršutinį kaitinimo elementą kelioms minutėms.