Vištienos sparneliai prie alaus, marinuoti su pomidorų padažu

2023-12-27 Autorius oSkanu.lt

Vištienos sparneliai prie alaus, marinuoti su pomidorų padažu
Labai skanūs ir pikantiški vištienos sparneliai, prie alaus ir ne tik! Toks užkandis jau yra tapęs mano firminiu. Kai tik būna kokios krepšinio rungtynės ir susirenka kompanija, kuri mėgsta alų, tai būtinai ruošiu šį užkandį, nes žinau, kad bus suvalgytas labai greitai. Patikėkite manimi, paruošimas visai paprastas, iš paprasčiausių ingredientų, o skonis labai geras.

Žinoma, tokie sparneliai, su mėgstamu garnyru, drąsiai gali būti patiekti ir kaip pagrindinis patiekalas. :)

Ingredientai

    • vištienos sparneliai: 500 gramų
    • česnakas: 1 skiltelės (nedidelės)
    • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
    • raudonosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos parnelius supjaustome į 3 dalis.
  2. 2. Tuomet sudedame į gilesnį indą, sudedame visus prieskonius, gerai išmaišome ir paliekame maždaug pusvalandžiui pasimarinuoti.
  3. 3. Paskui sudedame sparnelius į kepimo skardą ištiesą su kepimo popieriumi.
  4. 4. Kepame maždaug 20-30 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  5. 5. Lepinamės su šaltu alaus bokalu!
Makaronai grietinėlės padaže su vištiena
(9)
Tortilijos su mėsa, daržovėmis ir skaniu padažu
(5)
Lietinių blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais
(1)
Vištienos ir daržovių kuskusas
(1)
Vištienos iešmeliai su ryžiais
(2)
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
(1)