Vištienos suktinukai su balto pelėsio sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais

2025-02-24 Autorius oSkanu.lt

Vištienos suktinukai su balto pelėsio sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais
Vištienos suktinukai su balto pelėsio sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais yra puikus pasirinkimas tiek kasdieninei vakarienei, tiek ypatingoms progoms. Šis žavingai skanus patiekalas sužavi savo aromatingų ingredientų deriniu, sukurdamas tobulą skonių harmoniją. Balto pelėsio sūris suteikia kreminį švelnumą, o saulėje džiovinti pomidorai prideda malonų rūgštelės ir saldžiarūgščio akcento. Šis patiekalas ne tik atrodo įspūdingai, bet ir yra pakankamai paprastas pagaminti – tobulas pasirinkimas, kai norisi nustebinti artimuosius ar svečius. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Balto pelėsio sūrį galima pakeisti mozzarella, brie arba mascarpone sūriu, jei nemėgstate ryškaus pelėsinio sūrio skonio. Saulėje džiovintus pomidorus galima pakeisti šviežiais keptais pomidorais arba pomidorų pasta, sumaišyta su žolelėmis. Vietoje rozmarino galima naudoti šviežią baziliką, čiobrelius arba petražoles. Jei neturite džiovintų raudonėlių, galite naudoti šviežius raudonėlius, itališkas žoleles arba baziliko lapus. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Vištienos filė rekomenduojama supjaustyti vienodo storio riekelėmis, kad visi suktinukai iškeptų tolygiai. Prieš susukant suktinukus, vištienos gabalėlius galima šiek tiek pamarinavti citrinų sultyse – tai suteiks mėsai papildomo švelnumo. Sūrio gabalėlius patariama dėti ant vištienos riekelių taip, kad jie nesiliestų prie kraštų – taip išvengsite sūrio ištekėjimo kepimo metu. Suktinukus galima susmeigti ne tik dantų krapštukais, bet ir specialiomis medinėmis iešmelių lazdelėmis arba kulinariniais siūlais. 

Kalorijos
 

Viename patiekale yra apie 1200 kalorijų iš viso, o vienoje porcijoje apie 300 kalorijų. Kalorijų kiekis gali šiek tiek kisti priklausomai nuo naudojamo sūrio rūšies ir aliejaus kiekio kepimui. 

Ingredientai

    • vištienos file: 500 gramų
    • balto pelėsio suris: 125 gramų
    • saujėle džiovinti pomidorai: kelių (aliejuje)
    • rozmarinas: kelių šakelių
    • druska
    • džiovinti raudonėliai
    • aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištienos file supjaustome vidutinio storio riekelėmis. Jas dar šiek tiek išmušame, bet ne per plonai.
  2. 2. Tuomet paruoštas vištienos riekeles iš abiejų pusių pagardiname druska ir raudonėliais.
  3. 3. Tada balto pelėsio sūrį bei saulėje džiovintus pomidorus supjaustome vidutinio storio griežinėliais.
  4. 4. Po to ant kiekvienos vištienos riekelės dedame sūrio griežinėlį (galime jį šiek tiek paspausti, kad patogiau įsitaisytų), kelis saulėje džiovintų pomidorų griežinėlius bei truputį rozmarino.
  5. 5. Labai atsargiai susukame paruoštas vištienos riekeles bei jas suspjaustome drėgnais dantų krapštukais.
  6. 6. Keptuvėje įkatiname aliejų bei kiekvieną suktinuką apkepame iš visų pusių.
  7. 7. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Į kepimo indą sudedame suktinukus bei dar kokias geras 10 minučių kepame orkaitėje, kol vištiena visiškai iškeps.
  8. 8. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
Vištienos suktinukai su balto pelėsio sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais
Naminis mėsainis su traškia vištiena
(8)
Vištienos kotletai su bolivine balanda
(4)