Vištienos suktinukai su balto pelėsio sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais yra puikus pasirinkimas tiek kasdieninei vakarienei, tiek ypatingoms progoms. Šis žavingai skanus patiekalas sužavi savo aromatingų ingredientų deriniu, sukurdamas tobulą skonių harmoniją. Balto pelėsio sūris suteikia kreminį švelnumą, o saulėje džiovinti pomidorai prideda malonų rūgštelės ir saldžiarūgščio akcento. Šis patiekalas ne tik atrodo įspūdingai, bet ir yra pakankamai paprastas pagaminti – tobulas pasirinkimas, kai norisi nustebinti artimuosius ar svečius.
Galimos ingredientų alternatyvos
Balto pelėsio sūrį galima pakeisti
mozzarella,
brie arba
mascarpone sūriu, jei nemėgstate ryškaus pelėsinio sūrio skonio. Saulėje džiovintus pomidorus galima pakeisti šviežiais keptais pomidorais arba pomidorų pasta, sumaišyta su žolelėmis. Vietoje rozmarino galima naudoti šviežią baziliką, čiobrelius arba petražoles. Jei neturite džiovintų raudonėlių, galite naudoti šviežius raudonėlius, itališkas žoleles arba baziliko lapus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Vištienos filė rekomenduojama supjaustyti vienodo storio riekelėmis, kad visi suktinukai iškeptų tolygiai. Prieš susukant suktinukus, vištienos gabalėlius galima šiek tiek pamarinavti citrinų sultyse – tai suteiks mėsai papildomo švelnumo. Sūrio gabalėlius patariama dėti ant vištienos riekelių taip, kad jie nesiliestų prie kraštų – taip išvengsite sūrio ištekėjimo kepimo metu. Suktinukus galima susmeigti ne tik dantų krapštukais, bet ir specialiomis medinėmis iešmelių lazdelėmis arba kulinariniais siūlais.
Kalorijos
Viename patiekale yra apie 1200 kalorijų iš viso, o vienoje porcijoje apie 300 kalorijų. Kalorijų kiekis gali šiek tiek kisti priklausomai nuo naudojamo sūrio rūšies ir aliejaus kiekio kepimui.