Tagliatelle makaronai su vištiena ir grybais (pievagrybiais) grietinėlės padaže

2025-01-19 Autorius oSkanu.lt

Tagliatelle makaronai su vištiena ir grybais (pievagrybiais) grietinėlės padaže
Makaronai su vištiena ir grybais (pievagrybiais) grietinėlės padaže – tai klasikinis itališkos virtuvės patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Šis patiekalas sujungia švelnią vištienos krūtinėlę, sultingus grybus ir kreminį grietinėlės padažą, sukuriant nepakartojamą skonio harmoniją. Be to, jį galima lengvai pritaikyti pagal asmeninius pageidavimus, naudojant įvairias ingredientų alternatyvas.

Galimos ingredientų alternatyvos:
  • Makaronai: vietoje tagliatelle galite naudoti spagečius, fettuccine ar penne makaronus.
  • Grybai: pievagrybius galima pakeisti šitake, voveraitėmis ar kitais mėgstamais grybais.
  • Grietinėlė: norint sumažinti riebalų kiekį, 12% grietinėlę galima pakeisti augaliniu grietinėlės analogu arba liesesniu pienu, tačiau padažo konsistencija gali šiek tiek skirtis.
Patiekalo gaminimo patarimai:
  • Makaronų virimas: kad makaronai nesuliptų, virkite juos dideliame kiekyje pasūdyto vandens ir retkarčiais pamaišykite.
  • Grietinėlės padažas: kad padažas būtų tirštesnis, galite pridėti šaukštelį miltų arba krakmolo, ištirpinto nedideliame kiekyje šalto vandens, ir gerai išmaišyti.
Kalorijos:
  • Bendras kalorijų kiekis: apie 572 kcal

Ingredientai

    • Tagliatelle makaronai: 60 g
    • Svogūnas: 1/3 vnt.
    • Česnako skiltelė: 1 vnt.
    • Rudieji pievagrybiai: 100 g
    • Vištienos krūtinėlė: 100 g
    • Alyvuogių aliejus: 1 valgomasis šaukštas
    • Grietinėlė (12%): 80 ml
    • Petražolių lapeliai: pagal skonį
    • Druska, pipirai, čiobreliai: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, vadovaudamiesi ant pakuotės pateiktomis instrukcijomis.
  2. 2. Svogūną ir česnaką nulupkite bei smulkiai supjaustykite.
  3. 3. Grybus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  4. 4. Vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais kubeliais, pagardinkite druska ir pipirais.
  5. 5. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite vištieną, kol ji įgaus auksinį atspalvį. Iškeptą vištieną perkelkite į atskirą indą.
  6. 6. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūną ir česnaką apie 2 minutes, nuolat maišydami.
  7. 7. Pridėkite grybus ir kepkite apie 10 minučių, kol jie suminkštės ir šiek tiek paruduos.
  8. 8. Į grybus įdėkite čiobrelių, grąžinkite vištieną į keptuvę ir gerai išmaišykite.
  9. 9. Sudėkite išvirtus makaronus, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais. Viską gerai išmaišykite ir užvirkite.
  10. 10. Maišykite 1-2 minutes, kol padažas sutirštės ir tolygiai padengs makaronus.
  11. 11. Patiekdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
  12. 12. Santrauka: Šis makaronų su vištiena ir grybais grietinėlės padaže receptas yra puikus pasirinkimas norintiems greitai ir skaniai pavalgyti. Lengvai pritaikomas pagal turimus ingredientus ir asmeninius pageidavimus, šis patiekalas tikrai taps vienu mėgstamiausių jūsų virtuvėje.