Makaronai su maltos mėsos padažu

2024-11-02 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Makaronai su maltos mėsos padažu
Kuo toliau, tuo labiau džiaugiuosi, nes mano vaikai jau tokio amžiaus, kai patys sugeba gaminti įvairius patiekalus (kad ir paprastus kol kas). Šį kartą šiuo makaronus su maltos mėsos padažu pagamino abi mano dukros, susiradusios receptą internete, o man liko tik aprašyti ir nufotografuoti. Patiekalas tikrai paprastas, bet labai skanus. :)

Ingredientai

    • makaronų lizdeliai: 6 (arba kiti mėgstami makaronai)
    • malta kiauliena: 500 gramų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • pipirai: žiupsnio
    • druska: pagal skonį
    • aliejus: šlakelio (kepimui)
    • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
    • pomidorų tyrė: 3 valgomųjų šaukštų
    • baziliko lapeliai (papuošimui)
    • sūris: pagal skonį (pabarstyti patiekiant)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, pagal instrukcijas ant pakuotės.
  2. 2. Daržoves nulupkite.
  3. 3. Tada svogūną bei česnaką supjaustykite smulkiais gabaliukais, morką sutrakuokite.
  4. 4. Keptuvėje pakepinkite daržoves.
  5. 5. Kai jau daržovės suminkštėja, sudėkite maltą kiaulieną.
  6. 6. Pabarstykite druska, pipirais, paprikos milteliais bei baziliku. Pakepinkite keletą minučių, kol mėsa apskrunda.
  7. 7. Sudėkite pomidorų tyrę ir dar šiek tiek pakaitinkite.
  8. 8. Sudėkite virtus makaronus ir gerai išmaišykite.
  9. 9. Dėkite į lėkštes. Papuoškite baziliko lapeliais.
  10. 10. Jeigu norisi ir mėgstate, makaronus galite pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu. Skanaus!