Tokie mėsos kukuliukai manę lydi nuo pat vaikystės. Juos gamindavo mano močiutė, po to mama, o dabar aš kepu savo vaikams. Minkšti tarsi debesėlis ir tiesiog ištirpstantys burnoje... Aišku, mano vaikystėje niekas neturėjo Gravy granulių, bet išmanios šeimos moterys kažkaip sukosi ir aš tiksliai nežinau to padažo paslapčių, todėl padažas su mano išvedžiojimais - o tiksliau dar skanesnis ir pagerintas.
Nerašysiu daugiau nieko, tik pasakysiu - imkite produktus ir išmėginkite, jei dar tokių mėsos kukuliu nekepėte. Skanu iki negalėjimo, su pačiais elementariausiais produktais...
faršas: 500 gramų (naudojome kalakutienos, bet galima rinktis ir kitokį mėgstamą)
kiaušiniai: 1
svogūnai: 1
druska
malti juodieji pipirai
džiūvėsėliai: kukulių apvoliojimui
Padažui:
sviestas: 2 šaukštų
miltai: 2 šaukštų
vištienos sultinys: 200 mililitrų (galima iš kubelio)
GRAVY padažas: 3 šaukštų
prieskoniai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pradžioje į faršą įmušame kiaušinį, dedame sutarkuotą svogūną, prieskonius bei jeigu reikia įberiame truputį džiūvėsėlių. Viską gerai išmaišome bei darome nedidelius kukuliukus.
2. Apvoliojame džiūvėsėliuose bei kepame įkaitintame aliejuje iki kol gražiai apkeps.
3. Tuomet apkeptus kukuliukus dėkite į puodą troškinimui.
4. Tada padažui sviestą ištirpiname keptuvėje, įberiame miltus bei paskrudinam.
5. Sultinyje ištirpiname Gravy padažo granules bei supilame į keptuvę. Maišome, kad nebūtų gabaliukų. Beriame prieskonius, išmaišome.
6. Galiausiai padažu užpilame kukuliukus bei patroškiname maždaug 10 minučių.