Noriu su jumis pasidalinti gardžiu bei lengvai pagaminamu patiekalu, su daug daržovių, tik šiek tiek mėsytės. Mėsą galima pasirinkti, kokią tik Jūs mėgstate ar turite namuose. 🙂
1. Pirmiausia morkas smulkiai sutarkuojame, apkepame aliejuje ir atvėsiname.
2. Tuomet kiaulienos faršą (arba kitą pasirinktą) sumaišome su smulkiai sutarkuotu/supjaustytu svogūnu, išspaustu česnaku, manais, pakepintomis morkomis, druska, pipirais bei paprikos milteliais.
3. Viską gerai išmaišome ir faršą gerai išmušame (kelis kartus masę metame iš aukštai į indą, kuriame ji buvo maišyta, kad išeitų visas oras).
4. Paruoštą masę paliekame šiek tiek pastovėti.
5. Baklažanus ir cukinijas supjaustome maždaug 2,5 centimetro riekelėmis, apibarstome gausiai druska, išmaišome ir paliekame maždaug pusvalandį pastovėti, kad baklažanai nebūtų kartūs ir iš cukinijų išsiskirtų skystis.
6. Paskui baklažanus ir cukinijas nuskalaujame šaltu vandeniu, nusausiname, įpilame aliejaus, paprikos miltelių ir viską sumaišome.
7. Iš faršo suformuojame nedidelius apvalius kotletukus (reikia 12 kotletukų)
8. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi ir formuojame bokštelius.
9. Dedame riekelę baklažano, kotletuką, riekelę mocarelos sūrio, cukinijos ir ant viršaus įsmeigiame dantų krapštuką su pomidoru.
10. Kepimo skardą uždengiame su folija ir kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
11. Paskui foliją nuimame ir dar kepame maždaug 15-20 minučių.
12. Patiekiame su salotų lapais ir skanaujame!
13. Rekomendacija: Daugiau receptų iš faršo rasite: Faršo patiekalai.