Šiandien noriu su Jumis pasidalinti dar vienas labai patikusiais mėsos kukuliais-rutuliukais su labai skaniu rudu padažu. Jeigu ieškote naujo būdo paruošti paprastus kukulius - tai šis variantas kaip tik Jums. Rekomenduoju!
1. Iš pradžių dubenėlyje su grietine sumaišome džiūvėsėlius bei palaikome maždaug 5-10 minučių, kol išbrinks. Susmulkiname svogūną bei pakepiname su gabaliuku sviesto, paliekame atvėsti.
2. Į džiūvėsėlių mišinį sukrečiame svogūnus, maltą mėsą, pagardiname druska ir pipirais bei išmaišome iki vientisos masės.
3. Tuomet šaukšteliu kabiname mėsą bei drėgnomis rankomis formuojame mažus rutuliukus. Sudedame į keptuvę bei kepame su sviestu, kol įgaus gražią spalvą.
4. Į keptuvę įpilame šiek tiek karšto vandens bei pakaitiname - šis mišinys bus skirtas padažui.
5. Iškeptus mėsos rutuliukus laikome šiltai.
6. Tada padažui puode ištirpiname sviestą. Įberiame miltų bei šiek tiek paskrudiname. Nusunkiame kepimo skystį nuo mėsos rutuliukų, supilame į keptuvę bei nuolatos maišome. Padažą pagardiname druska ir pipirais bei supilame grietinėlę.
7. Jeigu norisi, padažo spalvą bei skonį galite pagerinti sojų padažu. Tik tokiu atveju gamindamos mėsos rutuliukus labai atsargiai elkitės su druska.
8. Galiausiai mėsos rutuliukus sudedame į padažą bei patiekiame. Skanaujame!