Kiaulienos ir kopūstų kukuliai švediškame padaže

2024-11-25 Autorius Indrė - gaminu_sau

Kiaulienos ir kopūstų kukuliai švediškame padaže
Kiaulienos ir kopūstų kukuliai švediškame padaže – gardus patiekalas, puikiai tinkantis šventinei vakarienei ar gurmaniškam kasdieniam pasilepinimui.

Maltos mėsos kukuliai pagaminti su tarkuotu kopūstu, kuris suteikia masės purumo, o svogūnai, česnakai ir petražolės prideda gaivaus aromato. Kukuliai kepami sviesto ir aliejaus mišinyje, todėl jie įgauna gražią auksinę plutelę ir nepraranda sultingumo.

Kremiškas padažas – tikras šio patiekalo akcentas. Švelniai apkepti miltai su sviestu sukuria tirštą pagrindą, o sausas vynas ir sultinys suteikia intensyvaus skonio. Garstyčios, vorčesterio padažas ir muskato riešutas išryškina subtilų skonį, o grietinė užbaigia padažą švelniu kremiškumu.

Redaktorės Vaidos komentaras - minkšti kukuliai sodriame padaže. Jeigu nenorite gaminti su vynu, tiesiog įpilkite šiek tiek daugiau sultinio. Kukulius patiekite su mėgstamu garnyru: bulvių koše, makaronais ar šviežiomis daržovėmis.

Ingredientai

    • Malta kiauliena: 800 g
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Česnakai: 1 skiltelė
    • Kopūstai: 2 saujos (tarkuotas burokine tarka)
    • Šviežios petražolės: nedidelis pundelis
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    Padažui:
    • Sviestas: 1 valg. š.
    • Miltai: 2 valg. š.
    • Baltasis vynas: 1/3 stikl.
    • Sultinys: 300 ml
    • Dižono garstyčios: 1 arb. š.
    • Vorčesterio padažas: 1 arb. š.
    • Muskato riešutas: šiek tiek
    • Grietinė: 2 valg. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Svogūnus ir česnaką smulkiai supjaustyti ir sudėti į dubenį.
  2. 2. Tuomet į dubenį sudėti maltą mėsą, įmušti kiaušinį, sudėti tarkuotą kopūstą ir smulkiai kapotas petražoles.
  3. 3. Viską pagardinti druska ir pipirais. Masę labai gerai išmaišyti.
  4. 4. Rankomis suformuoti nedidelius kukulius.
  5. 5. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus, įdėti gabalėlį sviesto ir dėti kepti kukulius. Kepti reikia, kad kukuliai nesiliestų vienas su kitu ir būtų patogu vartyti. Iškeptus kukulius atidėti.
  6. 6. Keptuvėje išlydyti sviestą, dėti miltus, nuolat maišant kepti apie 1 min.
  7. 7. Tuomet supilti vyną, nuolat maišyti ir kaitinti apie 2 min.
  8. 8. Tuomet supilti sultinį, vėl viską gerai išmaišyti ir dar pavirti 3 min.
  9. 9. Sudėti garstyčias, vorčesterio padažą, įberti muskato riešuto, druskos ir pipirų, kaitinti apie 2-3 min ir tada sudėti grietinę.
  10. 10. Viską išmaišyti, kai užverda grąžinti kukulius atgal į keptuvę, dar porą minučių pakaitinti, paskirstyti padažą ant visų kukulių.
  11. 11. Patiekti su bulvių koše ir salotomis.
Kiaulienos ir kopūstų kukuliai švediškame padaže
Receptų autorė gaminu_sau
Netikras zuikis su morkomis ir obuoliais
(1)
Lietinių sumuštiniai "Ala kebabai"
(1)
Kiaulienos - grybų maltinukai
(11)