Kiaulienos ir kopūstų kukuliai švediškame padaže – gardus patiekalas, puikiai tinkantis šventinei vakarienei ar gurmaniškam kasdieniam pasilepinimui.
Maltos mėsos kukuliai pagaminti su tarkuotu kopūstu, kuris suteikia masės purumo, o svogūnai, česnakai ir petražolės prideda gaivaus aromato. Kukuliai kepami sviesto ir aliejaus mišinyje, todėl jie įgauna gražią auksinę plutelę ir nepraranda sultingumo.
Kremiškas padažas – tikras šio patiekalo akcentas. Švelniai apkepti miltai su sviestu sukuria tirštą pagrindą, o sausas vynas ir sultinys suteikia intensyvaus skonio. Garstyčios, vorčesterio padažas ir muskato riešutas išryškina subtilų skonį, o grietinė užbaigia padažą švelniu kremiškumu.
Redaktorės Vaidos komentaras - minkšti kukuliai sodriame padaže. Jeigu nenorite gaminti su vynu, tiesiog įpilkite šiek tiek daugiau sultinio. Kukulius patiekite su mėgstamu garnyru: bulvių koše, makaronais ar šviežiomis daržovėmis.