Tai be galo kvapnus ir skanus kiaulienos marinatas ir iškepti kepsniai gaunasi labai sultingi bei itin aromatingi. Iš tiesų - nuostabūs. Valgysite ir galvosite, kad tikrai ne paskutinį kartą šitaip kepate. ;)
Galimos ingredientų alternatyvos
Šiame recepte galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais, pritaikydami jį pagal savo skonį:
- Vietoje kiaulienos sprandinės galite naudoti kiaulienos nugarinę arba jautienos išpjovą.
- Šviežią rozmariną galima pakeisti džiovintu rozmarinu (naudokite 3-4 šaukštus), tačiau šviežias suteiks intensyvesnį aromatą.
- Jei neturite ančiuvių filė, galite naudoti ančiuvių pastą (apie 2-3 šaukštelius) arba kaparėlius, nors skonis šiek tiek skirsis.
- Balzamiko actą galima pakeisti raudono vyno actu arba obuolių actu su žiupsneliu rudojo cukraus.
- Alyvuogių aliejų galima pakeisti rapsų aliejumi arba saulėgrąžų aliejumi, tačiau alyvuogių aliejus suteikia autentiškesnį Viduržemio jūros virtuvės skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš marinavimą mėsą galite lengvai padaužyti mėsos muštuku, taip ji taps dar minkštesnė ir geriau sugers marinato skonius.
- Jei turite laiko, mėsą galite marinuoti ilgiau nei 15 minučių – net iki 4-6 valandų šaldytuve. Kuo ilgiau marinuosite, tuo intensyvesnis bus skonis.
- Prieš dėdami į orkaitę, leiskite mėsai pasiekti kambario temperatūrą, taip ji iškeps tolygiau.
- Iškepus mėsą, prieš pjaustant, leiskite jai "pailsėti" apie 5-10 minučių, taip sulčių pasiskirstymas bus tolygesnis, o mėsa – sultingesnė.
- Likusį marinatą galite pakaitinti keptuvėje ir naudoti kaip padažą patiekiant.