Keptas vaivorykštinis upėtakis su apelsinais orkaitėje

2024-05-04 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Keptas vaivorykštinis upėtakis su apelsinais orkaitėje
Tai greitai pagaminamos vakarienės idėja arba, kaip skaniai bei greitai orkaitėje iškepti vaivorykštinį upėtakį. Upėtakis tikrai be galo skani žuvis iš savęs ir daug darbo įdėti neprireiks, kad gardi vakarienė atsirastų ant stalo. Šiandien dalinuosi receptu, kurį prieš kelis metus sužinojau iš savo draugės ir juo esu labai patenkinta. Tikrai ganėtinai dažnai dabar gaminu šitaip. Nenusiviliu nei aš, nei mano šeima, kurį tokį patiekalą valgo su pačiu didžiausiu malonumu. O šiandien atėjo ir Jūsų eilė išmėginti. :)

Ingredientai

    • vaivorykštiniai upėtakiai: 2
    • apelsinai: 1
    • česnakas: 4 skiltelių
    • krapai: 0,5 pundelio
    • sviestas: 50 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • malti pipirai: žiupsnelio
    • aliejus: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žuvį išvalome ir gerai nuplauname.
  2. 2. Tuomet ištrinkite druska ir pipirais.
  3. 3. Tada į kiekvieno upėtakio vidų prikemšame susmulkintų krapų, sutraiškytų česnakų bei sviesto.
  4. 4. Apelsiną supjaustome griežinėliais.
  5. 5. Po to kepimo indą patepame aliejumi ir suguldome žuvis.
  6. 6. Apdėliojame apelsino griežinėliais ir užklojame folija.
  7. 7. Paskui dedame į iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame maždaug 25-30 minučių.
  8. 8. Galiausiai patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
Keptas vaivorykštinis upėtakis su apelsinais orkaitėje
"Suši" salotos su raudona žuvimi
(3)
Meksikietiškas žuvies troškinys
(1)
Lavašo suktinukai su lašiša
(6)