Tobuli minkšti žuvies kotletai su džiūvėsėliais

2025-03-05 Autorius oSkanu.lt

Tobuli minkšti žuvies kotletai su džiūvėsėliais
Gal daugumai ir nieko naujo, viskas itin paprastai ir seniai žinoma, bet kaip yra liaudyje sakoma: kas yra pamiršta seno, prisiminus tampa nauju. Šis receptas yra iš mano močiutės.

Tikriausiai daugelis žinome, kad žuvų patiekalai yra itin naudingi žmogaus organizmui, nes juose yra be galo daug mineralų bei žmogaus organizmui reikalingų dalykų. Žmogus privalo valgyti įvairų maistą, o žuvies bent jau keletą kartų per savaitę.

Šį kartą kepiau žuvies kotletus, manydama, kad pavyks apgauti vaikus, nes jie žuvies įprastai nevalgo, tik rūkytą lašišą, bet va... nepavyko, teko su vyru suvalgyti šiuos nesunkiai pagaminamus, tobulai minkštus žuvies kotletus, ruoštus su džiūvėsėliais.

Tiems, kas turi tų pačių problemų su vaikais (kalbu apie žuvies nevalgymą), neseniai pasakojau kaip paruošti žuvies kotletus su morkomis, kuriuos mano vaikai valgė, o tai prilygo stebuklui!:)

Galimos ingredientų alternatyvos 

Šiam receptui tinka įvairios žuvys, tad galite eksperimentuoti pagal savo skonį ir tai, ką turite po ranka: 
Reklama

  • Vietoje jūrinės žuvies filė galite naudoti menkės, lašišos, otų arba jūrinių lydekų filė.
  • Jei neturite bulvių krakmolo, galite naudoti kukurūzų krakmolą arba avižinius miltus.
  • Vietoje maltų džiūvėsėlių galima naudoti susmulkintus krakmolinius sausainius arba panko džiūvėsėlius.
  • Prieskonius galite keisti pagal savo skonį – puikiai tinka šviežias krapas, bazilikas arba citrinų žievelė.
  • Vietoje kiaušinio galima naudoti 2 šaukštus graikiško jogurto, jei esate alergiški kiaušiniams.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Rinkitės kuo šviežesnią žuvį – tai lems jūsų kotletų skonį ir tekstūrą.
  • Svogūno smulkinimas: jei norite švelnesnio skonio, svogūną geriau sutarkuokite, o ne smulkinkite.
  • Prieš formuodami kotletus, leiskite masėje esančioms skysčiams įsigerti į džiūvėsėlius – apie 10-15 minučių.
  • Kotletus kepkite ant vidutinės ugnies, kad jie gražiai apskrustų, bet nesudegtų iš išorės likdami žali viduje.
  • Jei masė per skysta, pridėkite daugiau džiūvėsėlių; jei per sausa – šiek tiek majonezo arba grietinės.
  • Prieš kepimą kotletus galite apvolioti papildomame sluoksnyje džiūvėsėlių, kad gautumėte traškesnę plutelę.

Ingredientai

    • jūrinė žuvies filė: 1 kilogramo
    • kiaušiniai: 1
    • svogūnai: 1
    • malti džiūvėsėliai: trijų ketvirtadalių stiklinės
    • bulvių krakmolas: vieno ketvirtadalio stiklinės
    • druska: žiupsnelio
    • malti pipirai: žiupsnelio
    • džiovintas raudonėlis: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių žuvies filė supjaustykite smulkiais gabalėliais.
  2. 2. Tuomet svogūną susmulkinkite arba sutarkuokite su burokine tarka (mano močiutė renkasi šį variantą).
  3. 3. Tada į žuvies filė dėkite svogūnus ir prieskonius, muškite kiaušinį, berkite džiuvesėlius bei bulvių krakmolą ir gerai išmaišykite.
  4. 4. Jei masė visai nekimba, įdedame šiek tiek majonezo.
  5. 5. Po to keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  6. 6. Iš žuvies masės formuokite maždaug delno dydžio kotletukus.
  7. 7. Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių po maždaug kelias minutes, kol gražiai paruduoja bei visiškai iškepa.
  8. 8. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Tobuli minkšti žuvies kotletai su džiūvėsėliais

Irena

Tokių minkštų ir skanių žuvies kotletų dar nebuvom valgę. Tikras gardumėlis!
Atsakyti
Kepta skumbrė orkaitėje su daržovėmis
(8)
Kepta žuvis - menkė kario padaže su bulvių koše
(1)
Solianka - rusiška šiupininė sriuba
(4)