Autorius apie receptą
Noriu su Jumis pasidalinti lengvai pagaminamu užkandžiu, kuris mūsų šeimai labai patiko. Ruošiau pusryčiams tarsi sumuštinius su užtepėlė, bet žinoma tai idealiai tinka ir užkandžių stalui. Jeigu tiesą pasakius, tai menkių kepenėlės tik visai neseniai atsirado mūsų namuose ir visai pradeda patikti, nors gal šito ir nesitikėjome. :)
Menkių kepenėlės lietuvių virtuvėje dar nėra tokios populiarios, kaip kitose šiaurės Europos šalyse, tačiau pastaraisiais metais jos atrandamos vis dažniau dėl savo maistingumo ir švelnaus, sviestiško skonio. Putpelių kiaušiniai, nors mažesni nei vištų, pasižymi aukštesne maistine verte, todėl šis derinys – ne tik gardus, bet ir sveikatai naudingas pasirinkimas.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Menkių kepenėlės: Galima keisti tunu aliejuje, jei norite šiek tiek kitokio žuvies skonio, tačiau išlaikyti maistingumą ir kremiškumą.
- Putpelių kiaušiniai: Galima naudoti vištų kiaušinius – vienam receptui pakaktų 2–3 vištų kiaušinių.
- Majonezas: Tinka ir graikiškas jogurtas ar grietinė – tai suteiks gaivesnį, lengvesnį skonį.
- Raudonasis svogūnas: Galite naudoti švelnesnius šalotinius svogūnus arba baltuosius svogūnus.
- Krapai: Jeigu neturite krapų, tiks petražolės arba kalendra – jos taip pat suteikia gaivumo.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Kiaušinius virkite ne ilgiau kaip 4 minutes, kad tryniai neišsausėtų ir išliktų kreminiai.
- Menkių kepenėles prieš naudojant šiek tiek nusausinkite, kad užtepėlė nebūtų per skysta.
- Naudokite šviežius žalumynus – jie suteiks ne tik skonio, bet ir estetinį patiekalo išvaizdos pranašumą.
- Užtepėlę galite pagardinti keliais lašais citrinos sulčių – tai sustiprins žuvies skonį.
- Jei norite pikantiškesnio varianto, įberkite šiek tiek čili dribsnių.
Atsiliepimai