Tiesiog supjaustome vakare 2 kopūsto gūžes, o ryte gauname stulbinantį užkandį!

Autorius apie receptą

Toks receptas mamno mėgiamiausias jau daug metų.

Kiekvieną rudenį gaminu tokius kopūstus fantastiškai greitame marinate, kuriuo sukeliu visų savo namiškių bei užsukusių svečių susižavėjimą. O jau kaip gardu patiekti tokius kopūstus su bulvėmis! Mmm, pirštelius apsilaižysite!

Ingredientai

    • vandens: 1,5 litro
    • baltagūžių kopūstų: 2-3 kilogramų
    • cukraus: 9 valgomųjų šaukštų
    • morkų: 2-3
    • 9% acto: 200 mililitrų
    • druskos: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnako: 5-6 skiltelių
    • maltų juodųjų pipirų: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pasigaminame sūrymą: įpilame į puodą vandenį, suberiame cukrų bei druską, supilame actą, pridedame maltų pipirų. Leidžiame užvirti.
  2. 2. Per tą laiką kopūstus nuplauname, išpjauname kotus, supjaustome į 8-10 dalių.
  3. 3. Tuomet nuskutame morkas, stambiai sutarkuojame, taip pat supjaustome ir česnaką.
  4. 4. Viską sumaišiusios dedame į indą su kopūstais, užpilame sūrymu.
  5. 5. Kai tik kopūstai atvės, dedame į šaldytuvą parai arba iki ryto.
  6. 6. Štai ir viskas, gardus užkandis paruoštas!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.

Atsiliepimai

Dana

Gaila, kad cukraus negalima, o be jo tai turbūt nebūtų skanu.
Atsakyti

Irena

Gaila, kad su actu ir cukrumi.
Atsakyti
Silkių "sušiai"
(32)