Lašiša su apelsinų padažu

2024-11-13 Autorius Karolina Puodžiūtė

Lašiša su apelsinų padažu
„Lašiša su apelsinų padažu“ – tai ne tik skanus, bet ir sveikatai naudingas patiekalas, kuris sujungia subtilų lašišos skonį su gaiviu apelsinų rūgštumu. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Lašišos filė: Galima pakeisti upėtakiu arba menkės filė, kurie taip pat dera su citrusiniais padažais.
  • Sviestas: Pakeiskite alyvuogių aliejumi arba kokosų aliejumi, jei norite lengvesnės tekstūros.
  • Aitriosios paprikos milteliai: Vietoj aitriosios paprikos galite naudoti juoduosius pipirus arba čili dribsnius, jei mėgstate aštriau.
  • Krakmolas: Kukurūzų krakmolas gali būti pakeistas bulvių krakmolu arba šiek tiek miltų.

Patiekalo gaminimo patarimai

Kad lašiša būtų sultinga, svarbu neperkepti jos orkaitėje. Optimaliai lašišą kepti apie 15 minučių arba kol ji taps švelniai rausva viduje. Apelsinų padažui svarbu nepervirti vaisių, kad neprarastų savo skonio ir tekstūros.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: ~640 kcal
  • Vienai porcijai: ~160 kcal

Ingredientai

    • lašišos filė: 400 gramų
    • imbiero šaknies: 10 gramų (nedidelio gabaliuko)
    • česnako: 2 skiltelių
    • apelsinų: 2 (saldesnių)
    • sviesto: 2 valgomųjų šaukštų
    • šviežiai maltų citrininių pipirų: 1 arbatinio šaukštelio
    • aitriosios paprikos miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
    • krakmolo: 15 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėkite nuo lašišos paruošimo – nuplaukite ir nusausinkite filė.
  2. 2. Paskaninkite druska bei šviežiai maltais citrininių pipirų grūdeliais, o tada kepkite ant orkaitės grotelių.
  3. 3. Apačioje pastatykite skardą, kad surinktų nutekančius riebalus. Kepkite apie 15 minučių arba kol žuvis bus švelniai rausva viduje.
  4. 4. Tuo tarpu pasiruoškite apelsinų padažą. Vieno apelsino žievelę smulkiai nutarkuokite ir išspauskite sultis.
  5. 5. Antrąjį apelsiną perpjaukite per pusę – vieną puselę nulupkite, vaisių išskaidykite skiltelėmis ir pašalinkite baltąją odelės dalį.
  6. 6. Likusią apelsino puselę palikite su žievele ir supjaustykite skiltelėmis papuošimui.
  7. 7. Imbiero šaknį ir česnako skilteles nulupkite, smulkiai sukapokite.
  8. 8. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite imbierą ir česnaką, kepkite, kol skleis malonų aromatą.
  9. 9. Tada supilkite apelsinų sultis, sudėkite nuluptas ir susmulkintas apelsinų skilteles, suberkite aitriųjų paprikų miltelius ir, jei reikia, paskaninkite druska. Kaitinkite trumpai, kad skoniai susimaišytų.
  10. 10. Galiausiai, nuolat maišydami, supilkite vandenyje ištirpintą krakmolą į padažą ir kaitinkite, kol jis sutirštės iki norimos konsistencijos.
  11. 11. Patiekimo metu karštą lašišą išdėliokite lėkštėse, užpilkite apelsinų padažo ir papuoškite apelsino skiltelėmis. Tiekiama su šviežiomis daržovių salotomis ar bulvių garnyru.
  12. 12. Santrauka: Šis patiekalas suteiks jums ne tik ypatingo skonio derinį, bet ir sveikatai naudingų medžiagų. Lengvai paruošiama lašiša su gaiviu apelsinų padažu puikiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek kasdienai.
Lašiša su apelsinų padažu
Lašiša su apelsinų padažu
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
(5)
Užkandžiai su lašiša ir sraigių ikrais
(1)
Rudųjų ryžių ir lašišos salotos
(1)
Pikantiškos salotos su namine sūdyta lašiša
(2)