Autorius apie receptą
Noriu pasidalinti su Jumis super skaniu vištienos patiekalu! 🙂
Vištienos gabaliukai labai skaniai daržovių patale, "du viename" - tiek mėsa, tiek
garnyras iškart kartu.
Galimos ingredientų alternatyvos Daržovių pasirinkimą galite pritaikyti pagal savo skonį ar pagal tai, ką turite šaldytuve. Vietoje baltagūžio kopūsto galite naudoti Pekino kopūstą arba lapinį kopūstą (kale). Jei neturite cukinijos, ją galima pakeisti
baklažanu arba
moliūgu. Papriką galite rinktis bet kokios spalvos - raudoną, geltoną ar žalią, arba naudoti aitresnę čili papriką, jei mėgstate aštresnį skonį. Vietoje šviežių pomidorų tinka ir konservuoti, tik juos reikėtų nusausinti. Vištienos ketvirčius galima pakeisti šlaunelėmis, sparneliais, krūtinėle arba bet kokiomis kitomis vištienos dalimis - tiesiog atitinkamai pakoreguokite kepimo laiką. Alyvuogių aliejų galima pakeisti kokosų, saulėgrąžų arba rapsų aliejumi.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Kad patiekalas būtų dar skanesnis, rekomenduoju vištieną marinuoti bent valandą, o jei turite laiko - net per naktį. Taip mėsa įgaus daugiau skonio ir taps minkštesnė. Kepant vištieną su daržovėmis, svarbu teisingai išdėlioti daržoves - pirmiausia dėkite ilgiausiai kepamas daržoves, o viršuje - greičiausiai iškepančias. Jei mėgstate traškesnę vištienos odelę, būtinai paskutines 10-15 minučių kepkite be folijos. Norėdami suteikti patiekalui dar daugiau skonio, galite į marinatą įdėti medaus arba balzaminio acto. Dar vienas patarimas - prieš kepant, galite vištienos odą patepti sviestu - taip ji taps dar traškesnė ir auksinės spalvos.
Atsiliepimai
Vytautas
Atsakyti