Vištienos suktinukai su fermentiniu sūriu ir špinatais

Autorius apie receptą

Šis receptas dera tarp klasikinės lietuviškos virtuvės ir šiuolaikinių skonių – vištienos filė tampa pagrindu švelniam špinatų, svogūnų ir fermentinio sūrio įdarui. Visa tai apvoliojama traškiame džiūvėsėlių ir kiaušinių apvalkale, o ypatingą skonio gilumą suteikia šalia patiekiamas švelnus grybų padažas. Šio recepto privalumas – nereikia naudoti orkaitės: viskas kepama keptuvėje ar puode su aliejumi, todėl patiekalas pagaminamas greitai ir išlaiko visas skonines savybes. 

Tai vienas iš tų receptų, kuris stebina savo paprastumu, bet tuo pačiu žavi rafinuotu skoniu. Be to, vištienos suktinukai su špinatais ir sūriu puikiai dera su įvairiais garnyrais – makaronais, virtais ryžiais, troškintomis daržovėmis ar net bulvių koše

Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama

  • Vietoje fermentinio sūrio galima naudoti mocarelos, goudos ar net pelėsinio sūrio gabalėlius – kiekvienas jų suteiks kitokį skonio atspalvį.
  • Špinatus galima keisti mangoldais, kale kopūstais arba net rukola – kiekvienas variantas įneš naujų žalių natų.
  • Svogūnus galima pakeisti porais ar net šalotiniais svogūnais, kurie suteiks švelnesnį skonį.
  • Vietoje pievagrybių grybų padažui galima naudoti voveraites, baravykus ar šaldytus grybus – pagal sezoną.
  • Grietinėlę padažui galima keisti natūraliu jogurtu ar kokosų pienu, jei norite lengvesnės versijos.
  • Džiūvėsėlius galima keisti avižiniais miltais, migdolų drožlėmis ar net susmulkintais kukurūzų dribsniais traškesniam efektui.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Vištienos filė muškite per maistinę plėvelę ar maišelį – tai apsaugos mėsą nuo plyšimo.
  • Kario prieskoniai marinatui suteikia gilų skonį – galite pridėti šiek tiek citrinos sulčių ar jogurto, kad mėsa taptų dar minkštesnė.
  • Nepadauginkite sūrio – jei jo bus per daug, jis gali išbėgti kepant ir prarasti savo struktūrą.
  • Kepkite suktinukus nedideliame aliejaus kiekyje, bet pakankamame, kad juos visiškai apsemtų – taip išlaikysite jų traškumą.
  • Suktinukus galite pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve – prieš patiekiant užteks greitai apkepinti.

Ingredientai

    • vištienos filė: 300 gramų
    • špinatai: 20 gramų
    • svogūnai: 0,5
    • fermentinis sūris: 50 gramų (galima dėti ir daugiau, jei esate sūrio mėgėjai)
    • aliejus: šlakelio
    • kiaušiniai: 2
    • džiūvėsėliai
    • karis: pagal skonį
    • sviestas (kepimui)
    Grybų padažui (čia jis labai tinka):

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išmarinuokite vištieną kario prieskoniuose bei kuriam laikui palikite pastovėti šaldytuve.
  2. 2. Tada susmulkinkite špinatus bei svogūnus ir truputį pakepkite juos keptuvėje (su sviestu).
  3. 3. Po to vištienos filė supjaustykite taip, jog kiekvienai porcijai tektų po 150 gramų mėsos bei ją išmuškite (aš pati mėsą išmušu ant jos uždėjusi maišelį. Taip yra daug patogiau bei mėsa nesuyra).
  4. 4. Tuomet į mėsos vidų sudėkite šaukštą keptų svogūnų su špinatais bei truputį sutarkuoto sūriu. Viską susukite.
  5. 5. Suktinuką pavoliojame kiaušinių plakinyje bei džiūvėsėliuose.
  6. 6. Paskui į puodą įpilame aliejaus (kad suktinukas būtų apsemtas) bei įkaitinkite jį.
  7. 7. Suktinukus kepkite maždaug 8-10 minučių.
  8. 8. Patiekiame su virtais makaronais, ravioliais arba kuo tik mėgstate bei grybų padažu.
  9. 9. Grybų padažas: Visus nurodytus ingredientus gerai išmaišome bekepdami. Paprastas, bet labai gardus padažiukas.
Vištienos suktinukai su fermentiniu sūriu ir špinatais

Atsiliepimai

Laura

Gavosi labai skani vakarienė. Ačiū Jums labai už pasidalintą receptą. :)
Atsakyti
Laukiniai ryžiai su vištiena, daržovėmis ir kiaušiniu
(7)
Vištienos ir cukinijų pyragas
(1)
Kepta višta su česnakiniu sviestu ir žolelėmis
(1)