Vištienos troškinys su pupelėmis, morkomis ir pomidorų padažu

Autorius apie receptą

Vištienos troškinys su pupelėmis, morkomis ir pomidorų padažu – tai sotus, šildantis ir spalvingas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Šis troškinys kilęs iš europietiškos virtuvės tradicijų, kur derinami sultinga vištiena, maistingos pupelės ir šviežios daržovės, apgaubtos tirštu ir aromatingu pomidorų padažu. Tai patiekalas, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems, nes jame dera švelnus skonis, lengvas saldumas iš morkų ir kukurūzų bei malonus rūgštelėjimas iš pomidorų. Vištienos šlaunelių mėsa šiam troškiniui suteikia ypatingo sultingumo, tačiau jei pageidaujate liesesnio varianto, galima naudoti vištienos krūtinėlę. Tai puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į mitybą ir pasimėgauti subalansuotu patiekalu, kuris sočiai pamaitins visą šeimą. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje vištienos šlaunelių galima naudoti vištienos krūtinėlę, jei norisi liesesnio patiekalo.
  • Pupeles pomidorų padaže galima keisti virtomis raudonosiomis ar baltosiomis pupelėmis ir atskirai įpilti daugiau pomidorų padažo.
  • Morkas galima pakeisti saldžiosiomis paprikomis ar cukinijomis, kad patiekalas būtų dar spalvingesnis.
  • Svogūnus galima keisti porais ar šalotais, kurie suteiks švelnesnį skonį.
  • Krapus galima keisti petražolėmis ar kalendra, priklausomai nuo pageidavimų.
  • Vietoje konservuotų kukurūzų galima naudoti šviežius arba šaldytus kukurūzus.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kad vištiena būtų dar sultingesnė, prieš kepdami galite ją palaikyti prieskonių mišinyje bent 30 minučių.
  • Morkas galite ne tik supjaustyti griežinėliais, bet ir sutarkuoti – taip jos greičiau suminkštės ir tolygiau pasiskirstys patiekale.
  • Jei mėgstate aštresnius patiekalus, galite įberti truputį aitriosios paprikos miltelių arba įdėti smulkinto čili.
  • Troškinimui galite naudoti ne tik vandenį, bet ir vištienos sultinį – taip patiekalas bus dar aromatingesnis.
  • Patiekdami troškinį, galite pagardinti jį šaukštu grietinės – tai suteiks malonų švelnumą ir kreminę tekstūrą.

Ingredientai

    • vištienos šlaunelių mėsa: 1 kilogramo (arba vištienos krūtinėlė)
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 1 skiltelės
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • konservuotos pupelės pomidorų padaže: 1 skardinės
    • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 1 stiklinės
    • krapai: ryšulėlio
    • aliejus: šlakelio
    • konservuoti kukurūzai: pagal skonį (jeigu norisi, nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pabarstykite druska, pipirais bei paprikos milteliais.
  2. 2. Tuomet daržoves nulupkite. Morką supjaustykite griežinėliais, svogūną ir česnaką pasmulkinkite.
  3. 3. Tada įkaitinkite keptuvėje aliejų. Pakepinkite daržoves.
  4. 4. Daržovėms suminkštėjus, sudėkite vištienos gabaliukus. Pakepinkite, kol mėsa gražiai apskrus.
  5. 5. Po to įpilkite vandens ir patroškinkite maždaug 10 minučių.
  6. 6. Supilkite pupeles, sudėkite kukurūzus (jei naudosite) ir sudėkite pomidorų padažą. Viską gerai išmaišykite ir patroškinkite dar viską maždaug 10 minučių, kad skoniai susidraugautų.
  7. 7. Pabarstykite susmulkintais krapais.
  8. 8. Patiekite ir skanaukite!

Atsiliepimai

Prancūziškas vištienos filė kepsnys
(6)
Vištienos blauzdelės su česnaku, citrina ir žolelėmis
(2)