Autorius apie receptą
Aš pati labai mėgstu gaminti įvairiausius patiekalus su moliūgais. Labai linkiu ir Jums pamilti šią daržovę savo virtuvėje. Šis vištienos karis (chicken curry) yra būtent tai, ką visiems rekomenduoju gaminti, kai namuose atsiduria moliūgų. Jame daugybe skonių, šildančių aromatų, kario tekstūra kreminė.
Šiame vištienos karyje šiek tiek jaučiasi pats moliūgo saldumas, bet kartu yra ir kiek aštrumo nuo aitriosios paprikos. Aš naudojau vidutinio aštrumo, didesnio dydžio aitriąją papriką. Nepamirštame, kad šias paprikas reikėtų atsargiai pjaustyti, nes gali nudeginti pirštus.
Kaip aš gaminau vištienos karį su moliūgais?
Vištienos šlaunelių mėsą sumaišau su kario prieskoniais, o tuomet lengvai apkepinu keptuvėje. Kepu per du kartus, nes noriu, kad visi gabaliukai gražiai tolygiai apkeptų.
Tuomet apkepinu svogūną, imbierą, česnaką ir aitriąją papriką. Suberiu didelio pomidoro gabaliukus, moliūgų tyrę, kokosų pieną (naudoju 18 procentų riebumo). Atgal sudedu vištieną ir viską troškinu maždaug 20 minučių. Į pabaigą sudedu špinatus, įlašinu citrinos sulčių ir įberiu prieskonių.
Man asmeniškai šį patiekalą skaniausia patiekti su virtais ryžiais, bet jei jų nelabai mėgstate galite pasirinkti
naan duona. :)
Atsiliepimai