Lipnūs ir aštrūs vištienos sparneliai

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Lipnūs ir aštrūs vištienos sparneliai
Su tokiu marinatu vištienos sparnelius kepiau jau ne vieną kartą, nes jie ypač pamilti mano šeimos. Galima pasiruošti ir marinuoti per visą naktį arba, jeigu tikrai skubate, tam pilnai užtenka ir kelių valandų.

Be to didžiulis privalumas, kad šiam sparnelių receptui reikia visai nedaug ingredientų.

Ingredientai

    • vištienos sparneliai: 1 kilogramas
    Marinatui:
    • cukrus: 50 gramų
    • žuvies padažas: 40 mililitrų
    • citrinos sultys: 30 mililitrų
    • sojos padažas: 1 valgomasis šaukštas
    • smulkiai supjaustyti čili pipirai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje marinatui skirtus ingredientus išmaišome dubenyje, kol ištirps cukrus. Užpilame ant sparnelių, viską permaišome bei paliakame marinuotis maždaug 1-2 valandas arba per naktį.
  2. 2. Tuomet išklojame skardą kepimo popieriumi, sudedame sparnelius bei kepame iki 180 -190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių arba tol, kol gražiai apskrus.
  3. 3. Patiekiame su mėgstamu garnyru bei salotomis. Skanaus!
  4. lipnūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje
  5. 4. Patarimas: Sudedame vištienos sparnelius į plastikinį šaldymo maišelį, supilame marinatą, užrišame bei padedame marinuotis. Nepamirškite kartas nuo karto pavartyti sparnelius, kad tolygiai įsigertų marinatas.
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau vištienos sparnelių receptų rasite: Vištienos sparnelių receptai.
Vištienos salotos su makaronais ir šparaginėmis pupelėmis
(2)
Vištienos kepsniai su citrininiu padažu
(4)