Autorius apie receptą
Spagečiai su vištiena ir krevetėmis – tai išskirtinis patiekalas, sujungiantis sultingą vištienos krūtinėlę ir švelnias krevetes, kurie kartu sukuria nepakartojamą skonio harmoniją. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms, kai norisi nustebinti artimuosius ar svečius. Be to, patiekalas yra greitai ir nesudėtingai paruošiamas, todėl idealiai tiks užimtiems žmonėms, vertinantiems gardų ir maistingą maistą.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Spagečiai: vietoj tradicinių spagečių galite naudoti pilno grūdo makaronus arba grikių makaronus, kurie suteiks papildomų skaidulų ir maistinių medžiagų.
- Vištienos krūtinėlė: ją galima pakeisti kalakutienos filė arba net tofu, jei norite vegetariško varianto.
- Šviežios, virtos krevetės: jei neturite šviežių krevečių, tiks ir šaldytos, tačiau prieš naudojant jas reikėtų atitirpinti.
- Pomidorų padažas: galite naudoti namuose pagamintą pomidorų padažą arba pakeisti jį smulkintais konservuotais pomidorais.
- Baltas sausas vynas: jei vengiate alkoholio, vyną galima pakeisti vištienos sultiniu arba obuolių sultimis, kurios suteiks panašų rūgštumą.
- Smulkintas bazilikas: švieži baziliko lapeliai suteiks intensyvesnį aromatą, o jei neturite baziliko, galite naudoti petražoles ar raudonėlį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Marinavimas: vištienos gabalėlius marinuokite su česnaku, druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi bent 20 minučių. Tai suteiks mėsai daugiau skonio ir sultingumo.
- Kepimas: vištieną kepkite ant vidutinės ugnies, kad ji tolygiai apskrustų ir išliktų sultinga.
- Padažo tirštinimas: jei padažas per skystas, leiskite jam šiek tiek pavirti, kad sutirštėtų, arba įdėkite šaukštelį miltų, ištirpintų nedideliame kiekyje vandens.
- Makaronų virimas: spagečius virkite iki „al dente“ būsenos, kad jie išlaikytų savo tekstūrą ir nesuliptų.
- Patiekimas: prieš patiekiant, patiekalą galite pabarstyti tarkuotu parmezano sūriu ir šviežiais baziliko lapeliais, kad suteiktumėte papildomo skonio ir estetikos.
Kalorijos
Bendras patiekalo kalorijų kiekis yra apie 2200 kcal, taigi vienoje porcijoje yra maždaug 550 kcal.
Atsiliepimai