Spagečiai su vištiena ir krevetėmis

2024-12-03 Autorius Jurgittos receptai

Spagečiai su vištiena ir krevetėmis
Spagečiai su vištiena ir krevetėmis – tai išskirtinis patiekalas, sujungiantis sultingą vištienos krūtinėlę ir švelnias krevetes, kurie kartu sukuria nepakartojamą skonio harmoniją. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms, kai norisi nustebinti artimuosius ar svečius. Be to, patiekalas yra greitai ir nesudėtingai paruošiamas, todėl idealiai tiks užimtiems žmonėms, vertinantiems gardų ir maistingą maistą.

Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama

  • Spagečiai: vietoj tradicinių spagečių galite naudoti pilno grūdo makaronus arba grikių makaronus, kurie suteiks papildomų skaidulų ir maistinių medžiagų.
  • Vištienos krūtinėlė: ją galima pakeisti kalakutienos filė arba net tofu, jei norite vegetariško varianto.
  • Šviežios, virtos krevetės: jei neturite šviežių krevečių, tiks ir šaldytos, tačiau prieš naudojant jas reikėtų atitirpinti.
  • Pomidorų padažas: galite naudoti namuose pagamintą pomidorų padažą arba pakeisti jį smulkintais konservuotais pomidorais.
  • Baltas sausas vynas: jei vengiate alkoholio, vyną galima pakeisti vištienos sultiniu arba obuolių sultimis, kurios suteiks panašų rūgštumą.
  • Smulkintas bazilikas: švieži baziliko lapeliai suteiks intensyvesnį aromatą, o jei neturite baziliko, galite naudoti petražoles ar raudonėlį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Marinavimas: vištienos gabalėlius marinuokite su česnaku, druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi bent 20 minučių. Tai suteiks mėsai daugiau skonio ir sultingumo.
  • Kepimas: vištieną kepkite ant vidutinės ugnies, kad ji tolygiai apskrustų ir išliktų sultinga.
  • Padažo tirštinimas: jei padažas per skystas, leiskite jam šiek tiek pavirti, kad sutirštėtų, arba įdėkite šaukštelį miltų, ištirpintų nedideliame kiekyje vandens.
  • Makaronų virimas: spagečius virkite iki „al dente“ būsenos, kad jie išlaikytų savo tekstūrą ir nesuliptų.
  • Patiekimas: prieš patiekiant, patiekalą galite pabarstyti tarkuotu parmezano sūriu ir šviežiais baziliko lapeliais, kad suteiktumėte papildomo skonio ir estetikos.

Kalorijos

Bendras patiekalo kalorijų kiekis yra apie 2200 kcal, taigi vienoje porcijoje yra maždaug 550 kcal. 

Ingredientai

    • spagečiai: 200 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • vištienos krūtinėlė: 400 gramų
    • šviežios, virtos krevetės: 250 gramų
    • pomidorų padažas: 100 mililitrų
    • baltas sausas vynas: 0,5 stiklinės
    • smulkintas bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruošimas: Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. 2. Sudėkite į dubenį, pridėkite išspaustus česnako skilteles, šaukštą alyvuogių aliejaus, druską ir pipirus.
  3. 3. Kruopščiai sumaišykite ir palikite marinuotis apie 20 minučių, kad mėsa įsigertų prieskonių skonio.
  4. 4. Vištienos kepimas: Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Marinuotą vištieną sudėkite į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol ji taps gražiai apskrudusi iš visų pusių. Nuolat maišykite, kad gabalėliai keptų tolygiai.
  5. 5. Padažo paruošimas: Į keptuvę su vištiena įpilkite pomidorų padažo ir baltą sausą vyną.
  6. 6. Maišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol padažas pradės tirštėti ir įgaus vientisą tekstūrą.
  7. 7. Krevetės: Į padažą sudėkite šviežias, virtas krevetes. Troškinkite dar keletą minučių, kad krevetės sušiltų ir įsigertų padažo skonio. Nuolat maišykite, kad niekas neprikibtų prie keptuvės dugno.
  8. 8. Spagečių virimas: Kol padažas troškinasi, pagal pakuotės nurodymus išvirkite spagečius. Būtinai virkite iki „al dente“, kad jie išlaikytų savo tekstūrą.
  9. 9. Makaronų ir padažo sujungimas: Išvirtus spagečius nupilkite ir nedelsiant sudėkite į keptuvę su padažu.
  10. 10. Pridėkite smulkinto baziliko ir viską gerai išmaišykite, kad makaronai būtų tolygiai padengti padažu.
  11. 11. Patiekimas: Patiekite spagečius lėkštėse, pagal pageidavimą pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu ir šviežiais baziliko lapeliais.
  12. 12. Mėgaukitės gardžiu ir aromatingu patiekalu!
Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis
(1)
Kreminiai makaronai su tunu, grietinėle ir špinatais
(1)
Įdaryti makaronai Cannelloni su rikota arba varške, špinatais ir pomidorais
(6)