Noodles - lakštiniai makaronai su vištiena ir kinietiškuoju Pak Choi

2021-11-03 Autorius oSkanu.lt

Noodles - lakštiniai makaronai su vištiena ir kinietiškuoju Pak Choi
Ilgai galvojau ar recepto pavadinime rašyti lakštiniai makaronai. Man asmeniškai Noodles visai nesinori vadinti "lakštiniais makaronais" - tarsi neskamba tinkamai ir išgirdus šį žodį galvoje matau plokščius makaronus, kurie yra skirti lazanijai. Bet gal čia tik mano bėdos.

Jeigu Jūs mėgstate azijietiško tipo patiekalus, šie makaronai su vištiena turi Jums patikti. Mano vyras labai išgyrė šį patiekalą, nors įprastai jam azijietiška virtuvė nėra pati priimtiniausia. Gal dėl išskirtinio saldžiarūgščio skonio, o gal dėl pak choi (tai yra kiniškas lapinis kopūstas) - nuo šiol gerai žinau kokio tipo patiekalus teks gaminti dažniau!

Šį patiekalą be jokių dvejonių gaminsiu dar ne vieną kartą. 

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 1 gabaliuko
    • noodles (lakštiniai makaronai): 1 lakšto
    • pak choi (kinietitki kopūstai): 1 
    • lengvas sojų padažas: 2 arbatinių šaukštelių
    • česnakas: 2 skiltelių
    • tarkuotas šviežias imbieras: 1 arbatinio šaukštelio
    • laimo vaisiaus sultys: iš 1 vnt.
    • ryžių vynas: 1 arbatinio šaukštelio
    • medus: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanduo: 1 arbatinio šaukštelio
    • čili dribsniai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    • pipirai: žiupsnio
    • sezamų aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kokosų aliejus: 1,5 arbatinio šaukštelio
    Patiekimui:
    • sezamų sėklos
    • laiškinis svogūnas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia užverdame puode vandenį ir įberiame žiunsnį druskos. Būname pasiruošę dubenį su šaltu vandeniu.
  2. 2. Kai jau vanduo užverda, įdedame pak choi, palaikome maždaug 10 sekundžių, o ištraukus perdedame į šaltą vandenį.
  3. 3. Įdedame noodles į verdantį vandenį ir išverdame naudodamiesi instrukcijomis nurodytomis ant pakelio.
  4. 4. Supjaustykite vištieną juostelėmis, pabarstykite druska ir pipirais.
  5. 5. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir sudėkite vištieną. Kepkite iš abiejų pusių tol kol jos paruduoja bei gražiai apskrunda.
  6. 6. Išimkite vištieną iš keptuvės ir laikinai atidėkite į šalį.
  7. 7. Tada dubenėlyje sumaišykite sutrintą česnaką, sutarkuotą imbierą, laimo vaisiaus sultis, sojų padažą, medų, ryžių actą, vandenį, čili dribsnius ir šiek tiek druskos bei pipirų.
  8. 8. Sumaišykite makaronus su dalimi šio padažo ir sudėkite į lėkštę.
  9. 9. Visus vištienos gabaliukus pamirkykite šiame padaže ir ištraukę dėkite ant makaronų.
  10. 10. Merkite pak choi lapus ir dėkite ant makaronų.
  11. 11. Viską apibarstykite sezamų sėklomis ir susmulkintu laiškiniu svogūnu. Patiekite ir skanaukite!
  12. 12. Rekomendacija: Daugiau makaronų su vištiena receptų rasite: Makaronų su vištiena receptai.
Vištienos salotos su makaronais ir šparaginėmis pupelėmis
(2)