Neseniai visiems skaitytojams rekomendavau pasigaminti pasta carbonara su šonine ir sulaukiau labai daug pagyrų, tad nusprendžiau visiems Jums pasiūlyti dar vieną puikų receptą su bucatini makaronais. Jeigu esate įvairiausių makaronų patiekalų mėgėjas, taip kaip esu aš, tai pažadu, kad šis patiekalas Jūsų nenuvils ir tikrai šitaip ruošite ne vieną kartą. Tad nieko nelaukiam ir keliaujam prie receptų ingredientų ir pačios gamybos instrukcijos.
šviežiai tarkuotas kietasis arba pecorino sūris: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia rūkytą šoninę supjaustykite nedideliais kubeliais.
2. Tada berkite į keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Kepkite maždaug 5-6 minutes, kol šoninė gerokai apskrus.
3. Po to berkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką ir čili pipirą. Pakepkite dar kelias minutes.
4. Tuomet į tą pačią keptuvę suverskite skardinę konservuotų luptų pomidorų ir, sumažinę kaitrą, padažą pavirkite maždaug 10-15 minučių (kartas nuo karto pamaišykite).
5. Per tą laiką, kol verda padažas, pasūdytame vandenyje išsivirkite makaronus, pagal instrukcijas ant pakuotės (galite virti 1-2 minutes trumpiau, nei nurodyta).
6. Kai jau išverda makaronai, verskite juos tiesiai į padažą, kartu su 2-3 šaukštais vandens, kuriame jie virė, ir viską gerai išmaišykite.
7. Patiekite su tarkuotu sūriu. Skanaukite!
8. Rekomendacija: Daugiau makaronų receptų rasite: Makaronai.