Carbonara, jeigu išversti iš italų kalbos, reikštų akmens anglies krosnis. Yra galvojama, kad šis makaronų patiekalas užgimė kaip labai sotus patiekalas Italijos vidurio regiono kalnakasiams, bet visiškai tiksliai nėra žinoma. Bet kuriuo atveju, tai fantastiškas receptas, kurį galima paruošti per vos 20 minučių, o gautas rezultatas visada nustebina.
Aš gamindama naudoju spagečius, bet galite rinktis ir Linguine arba Bucatini makaronus. Taip pat šiame patiekale naudojama šoninė. Ją geriausia nusipirkti kokybišką (geriausia iš kokio močiutės kaimo), nes nuo jos labai priklausys galutinis patiekalo skonis.
Jei norisi pagaminti fantastiškus carbonara makaronus prireiks pačių šviežiausių įmanoma kiaušinių, nes kiaušinių tryniai šiame recepte visai nebus kepami arba kitaip termiškai apdorojami, o tik labai gerai įkais nuo makaronų bei šlakelio verdančio vandens, tad visada išlieka minimali tikimybė apsinuodyti. Bet tikrai nevertėtų gaminant per daug bijoti. Tai yra labai populiarus bei mėgstamas receptas visame pasaulyje, kurio pagrindinis akcentas būtent ir yra švieži kiaušiniai.
Iš atlikusių kiaušinių baltymų, iškepkite nuostabų
kiaušinių baltymų pyragą.
Eglė
Atsakyti
Mindaugas
Atsakyti