Thai kiaušininiai makaronai su vištienos filė bei Teriyaki padažu, pagardinti sezamų aliejumi

2023-10-05 Autorius oSkanu.lt

Thai kiaušininiai makaronai su vištienos filė bei Teriyaki padažu, pagardinti sezamų aliejumi
Neseniai Jums pasakojau kaip namuose pasigaminti labai skanų Teriyaki padažą, kad nebereikėtų jo pirkti parduotuvėse. O šiandien noriu parodyti vieną iš geriausių jo panaudojimo būdų, ruošiant Thai kiaušininius makaronus su vištiena ir daržovėmis. Galiu Jus patikinti, kad šis patiekalas gaunasi tikrai fantastiškai ir šitaip norėsite gaminti ne vieną kartą. Labai rekomenduoju. Tad nieko ilgai nelaukiam ir pradedam gaminti jau dabar!

Ingredientai

    • vištienos filė: 200 gramų
    • raudonosios paprikos: 1
    • šaldyti žirneliai: 50 gramų
    • sezamų aliejus: 40 mililitrų
    • kiaušininiai makaronai: 100 gramų
    • morkos: 1
    • saliero stiebai: 40 gramų
    • kalendra: 1 ryšelio
    • teriyaki padažas: 100 gramų
    • žaliosios citrinos: 1
    • sezamų sėklos: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 2 skiltelių
    • kepimo aliejus
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Atšildykite žirnelius.
  2. 2. Arbatinyje užvirkite vieną litrą vandens.
  3. 3. Ruoškite vištieną - ją supjaustykite maždaug 0,5 cm pločio juostelėmis. Pagardinkite druska ir pipirais.
  4. 4. Ruoškite makaronus - juos dėkite į puodą, užpilkite vieną litrą verdančio vandens ir palaikykite maždaug 5 minutes.
  5. 5. Po to makaronus nukoškite ir perliekite šaltu vandeniu.
  6. 6. Ruoškite daržoves - 2 skilteles česnako nulupkite ir smulkiai sukapokite.
  7. 7. Iš paprikos pašalinkite sėklas, kotelį. Morką ir saliero stiebą nuskuskite.
  8. 8. Papriką, morką ir saliero stiebą supjaustykite 0,2 centimetro pločio juostelėmis. Morkas, paprikas, salierus, česnakus sumaišykite su žirneliais.
  9. 9. Gaminkite makaronus - į įkaitintą keptuvę su 4 valgomaisiais šaukštais kepimo aliejaus dėkite vištieną ir nuolatos maišydami kepkite ant didelės kaitros maždaug 2-3 minutes.
  10. 10. Berkite daržoves ir pakepkite dar apie 3 minutes.
  11. 11. Dėkite makaronus, pilkite Teriyaki padažą, išmaišykite ir pakepkite maždaug 2 minutes.
  12. 12. Patiekite - žaliąją citriną perpjaukite pusiau, 0,5 citrinos supjaustykite skiltelėmis. Kalendras stambiai sukapokite.
  13. 13. Į gilią plačią lėkštę dėkite makaronus su vištiena, pabarstykite sezamų sėklomis, pašlakstykite sezamų aliejumi.
  14. 14. Ant viršaus dėkite žaliosios citrinos skilteles, pabarstykite kalendromis. Skanaukite!
Makaronai kreminiame sūrio ir tuno padaže
(5)