Makaronai su ispaniška chorizo dešra ir sūriu

2024-12-05 Autorius Karolina Puodžiūtė

Makaronai su ispaniška chorizo dešra ir sūriu
Makaronai su ispaniška chorizo dešra ir sūriu – tai patiekalas, kuris sujungia Viduržemio jūros regiono skonius ir suteikia nepakartojamą gastronominę patirtį. Chorizo dešra, garsėjanti savo intensyviu skoniu ir aromatu, puikiai dera su sultingais pomidorais, švelnia grietinėle ir tirpstančiu sūriu. Šis patiekalas ne tik greitai paruošiamas, bet ir suteikia galimybę mėgautis autentiškais ispaniškais skoniais savo namuose.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Makaronai: vietoj tradicinių kvietinių makaronų galite naudoti pilno grūdo makaronus arba be glitimo makaronus, atsižvelgdami į mitybos poreikius.
  • Chorizo dešra: jei neturite chorizo, galite naudoti kitą aštrią rūkytą dešrą arba netgi aštrų itališką saliamį.
  • Grietinėlė arba jogurtas: grietinėlę galima pakeisti kokosų pienu ar augaliniu kremu, siekiant lengvesnio ar veganiško varianto.
  • Geltonasis sūris: vietoj jo tinka parmezanas, pecorino arba kitas mėgstamas kietasis sūris.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Pomidorų paruošimas: norint lengviau nulupti pomidorų odelę, juos trumpam panardinkite į verdantį vandenį, o tada perkelkite į ledinį vandenį.
  • Chorizo kepimas: kepant dešrą ant mažos ugnies, išsiskirs daugiau riebalų, kurie suteiks papildomo skonio padažui.
  • Makaronų virimas: virkite makaronus iki „al dente“ būsenos, kad jie išlaikytų formą ir tekstūrą sumaišius su padažu.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1800 kcal 
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 450 kcal 

Ingredientai

    • Makaronai: 200 g
    • Chorizo dešra: 100 g
    • Pomidorai: 2 nedideli
    • Grietinėlė (12%) arba jogurtas: 30 ml
    • Svogūnas: 1 vidutinio dydžio
    • Tarkuotas geltonasis sūris: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Makaronų virimas: virkite makaronus pasūdytame vandenyje, vadovaudamiesi pakuotės instrukcijomis, kol jie taps „al dente“.
  2. 2. Chorizo paruošimas: chorizo dešrą supjaustykite plonais griežinėliais ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite ant mažos ugnies, kol išsiskirs riebalai ir dešra taps traški.
  3. 3. Svogūnų kepimas: į tą pačią keptuvę su chorizo riebalais pridėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Kepkite, kol jis taps minkštas ir auksinės spalvos.
  4. 4. Pomidorų paruošimas: pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, pašalinkite sėklas ir minkštimą supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite juos į keptuvę su svogūnais ir chorizo. Troškinkite, kol pomidorai suminkštės ir susidarys padažas.
  5. 5. Grietinėlės pridėjimas: supilkite grietinėlę arba jogurtą į keptuvę ir maišydami kaitinkite, kol padažas taps vientisas ir šiek tiek sutirštės.
  6. 6. Sumaišymas su makaronais: nusausintus makaronus sudėkite į keptuvę su padažu. Gerai išmaišykite, kad makaronai pasidengtų padažu. Jei reikia, pagardinkite druska pagal skonį.
  7. 7. Patiekimas: patiekite karštus makaronus, pabarstytus tarkuotu geltonuoju sūriu.
  8. 8. Santrauka: Šis makaronų su ispaniška chorizo dešra ir sūriu receptas leidžia mėgautis autentiškais ispaniškais skoniais savo namuose. Naudojant kokybiškus ingredientus ir laikantis pateiktų instrukcijų, paruošite gardų ir sotų patiekalą, kuris patiks tiek šeimai, tiek svečiams. Be to, pateiktos ingredientų alternatyvos suteikia galimybę pritaikyti receptą pagal individualius poreikius ir skonį.

Atsakinėjama į Komentarą

Ramenas sriuba (Ramen) - su jautiena ir kvietiniais makaronais
(1)
Makaronai grietinėlės padaže su vištiena
(9)