Labai lengvai paruošiamas patiekalas iš vištienos arba antienos širdelių, kuriam nuostabaus skonio priduos marinuotų agurkų rūgštelė ir šiek tiek saldumo suteiks medus. Tikrai patariu išmėginti, skonis puikus.
Ingredientai
šviežios ančiukų arba vištienos širdelės: 500 gramų
1. Iš pradžių nuo širdelių nupjauname "riebaliuką" bei perpjauname išilgai.
2. Tuomet keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus.
3. Ant kiek stipresnės nei vidutinės ugnies kepame širdeles maždaug 10 minučių, arba tol kol gražiai apskrus.
4. Tada dedame žiedais supjaustytus svogūnus, kepame kol jie suminkštės.
5. Po to dedame marinuotus kelmučius, gabaliukais supjaustytus agurkus, medų, suberiame krapus, papriką, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišome bei pakepame keletą minučių, kol viskas sušils.
6. Galiausiai patiekiame su orkaitėje keptomis bulvytėmis arba kitu mėgiamu garnyru. Skanaujame!
7. Rekomendacija: Daugiau širdelių receptų rasite: Širdelių receptai.