Keptos vištienos arba antienos širdelės su marinuotais kelmučiais

Autorius apie receptą

Labai lengvai paruošiamas patiekalas iš vištienos arba antienos širdelių, kuriam nuostabaus skonio priduos marinuotų agurkų rūgštelė ir šiek tiek saldumo suteiks medus. Tikrai patariu išmėginti, skonis puikus. 

Ingredientai

    • šviežios ančiukų arba vištienos širdelės: 500 gramų
    • svogūnai: 2 (nedideli)
    • marinuoti kelmučiai: 150 gramų
    • marinuoti agurkai: 3
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • džiovinti krapai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nuo širdelių nupjauname "riebaliuką" bei perpjauname išilgai.
  2. 2. Tuomet keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus.
  3. 3. Ant kiek stipresnės nei vidutinės ugnies kepame širdeles maždaug 10 minučių, arba tol kol gražiai apskrus.
  4. 4. Tada dedame žiedais supjaustytus svogūnus, kepame kol jie suminkštės.
  5. 5. Po to dedame marinuotus kelmučius, gabaliukais supjaustytus agurkus, medų, suberiame krapus, papriką, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišome bei pakepame keletą minučių, kol viskas sušils.
  6. 6. Galiausiai patiekiame su orkaitėje keptomis bulvytėmis arba kitu mėgiamu garnyru. Skanaujame!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau širdelių receptų rasite: Širdelių receptai.

Atsiliepimai

Kijevo kotletai iš maltos vištienos
(80)
Kiniška vištiena su medumi ir daržovėmis
(12)
Salotos su paštetu ir sūriu įdaryta vištienos krūtinėle
(1)