Ir toliau tęsiu eksperimentus su įvairiais vištienos patiekalais. Ir šį kartą dalinuosi savo naujausiu atradimu, kurį gaminau jau tris vakarus iš eilės, tai yra vištienos kepsniai su konservuotais ananasais ir fermentiniu sūriu. Net nemoku apsakyti, kaip man skanu. Pačios didžiausios pagyros šiam patiekalui. Būtinai pamėginkite. :)
Beje, aš šiuos vištienos kepsnius labai mėgstu patiekti su bulvių koše arba virtais ryžiais bei šviežiomis daržovėmis.
1. Iš pradžių vištienos filė supjaustykite kepsnio dydžio gabaliukais bei lengvai pamuškite.
2. Pabarstykite vištienos prieskoniais, druska ir pipirais, sudėkite į dubenį, užpilkite konservuotų ananasų sirupu bei palikite marinuotis maždaug pusvalandį.
3. Po to išsimarinavusią vištieną apvoliokite miltuose, merkite į kiaušinio plakinį bei vėl apvoliokite miltuose.
4. Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.
5. Tuomet sutarkuokite fermentinį sūrį. Jį sumaišykite su majonezu bei krapais.
6. Ant iškepusių vištienos kepsnių dėkite po vieną ananaso griežinėlį, ant ananaso gražiai paskirstykite sūrio ir majonezo mišinį.
7. Tada paruoštus vištienos kepsnius su ananasais kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.
8. Patiekite ir skanaukite!
Monika
Naudingas
(0)
Išmėginau. Man asmeniškai labai skanu. O štai vyras pareiškė, kad tokie deriniai yra visiška nesąmonę. Bet aš ir picą su ananasais valgau, o vyras ne. :))
Atsakyti
Monika
Atsakyti