BBQ vištienos kesadilijos su čederio sūriu

2024-12-08 Autorius Karolina Puodžiūtė

BBQ vištienos kesadilijos su čederio sūriu
BBQ vištienos kesadilijos su čederio sūriu – tai meksikietiškos virtuvės įkvėptas patiekalas, kuris sujungia sultingą vištieną, traškias tortilijas ir tirpstantį sūrį. Šis derinys ne tik džiugina skonio receptorius, bet ir suteikia sotumo jausmą. Kesadilijos yra puikus pasirinkimas tiek greitai vakarienei, tiek draugų susibūrimams, nes jas lengva paruošti, o ingredientus galima pritaikyti pagal asmeninius pageidavimus.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos filė: Galima pakeisti kalakutienos filė arba keptomis daržovėmis, tokiomis kaip cukinijos ar baklažanai, siekiant vegetariško varianto.
  • Čederio sūris: Vietoje čederio galima naudoti mocarelą, fermentinį sūrį arba jų mišinį, priklausomai nuo pageidaujamo skonio ir tekstūros.
  • Barbekiu padažas: Jei neturite barbekiu padažo, galite naudoti pomidorų padažą su šlakeliu skysto dūmo arba aštrų čili padažą, kad suteiktumėte patiekalui pikantiškumo.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Marinavimas: Vištieną marinuokite bent 20 minučių, kad prieskoniai geriau įsigertų ir mėsa taptų sultingesnė bei aromatingesnė.
  • Kepimas: Kepant kesadilijas, svarbu naudoti vidutinę kaitrą, kad tortilijos taptų traškios, o sūris viduje visiškai ištirptų.
  • Patiekimas: Kesadilijas patiekite su šviežiomis žaliosios citrinos skiltelėmis ir papildomu barbekiu padažu arba gvakamole, kad suteiktumėte papildomo skonio ir gaivumo.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 800 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 400 kcal

Ingredientai

    • Tortilijos: 2 vienetai
    • Vištienos filė: 130 gramų
    • Raudonoji paprika: 1/4 vieneto
    • Žalioji citrina: 1 vienetas
    • Kietasis sūris (tarkuotas): 5 šaukštai
    • Čederio sūris (tarkuotas): 5 šaukštai
    • Barbekiu padažas: 4 šaukšteliai
    • Konservuoti kukurūzai: 3 šaukštai
    • Petražolės (smulkintos): 2 šaukšteliai
    • Druska: pagal skonį
    • Maltieji juodieji pipirai: pagal skonį
    • Prieskoniai vištienai: pagal skonį
    • Aitriųjų paprikų dribsniai: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Marinuojama vištiena: Prieš kepimą vištienos filė pabarstoma druska, juodaisiais pipirais, aitriųjų paprikų dribsniais ir vištienai skirtais prieskoniais.
  2. 2. Tada užspaudžiamos žaliosios citrinos sultys, o mėsa paliekama marinuotis apie 20 minučių, kad prieskoniai įsigertų.
  3. 3. Vištienos kepimas: Marinuota vištiena dedama į įkaitintą keptuvę arba ant grilio ir kepama, kol abi pusės gražiai apskrunda, o mėsa pilnai iškepa. Baigus kepti, ji supjaustoma nedideliais kąsnio dydžio gabalėliais.
  4. 4. Paprikos paruošimas: Raudonoji paprika nuplaunama, pašalinamos sėklos ir ji supjaustoma mažais kubeliais, kad būtų patogu naudoti įdaro gamybai.
  5. 5. Kesadilijų paruošimas: Tortilijos tepamos plonu sluoksniu barbekiu padažo.
  6. 6. Ant vienos tortilijos pusės dedamas tarkuotas čederio sūris ir kietasis sūris.
  7. 7. Tada išdėstomi vištienos gabalėliai, raudonosios paprikos kubeliai ir konservuoti kukurūzai.
  8. 8. Ant viršaus pabarstomos smulkintos petražolės ir dar kartą dedamas tarkuotas sūris.
  9. 9. Tortilija perlenkiama per pusę, formuojant pusmėnulį.
  10. 10. Kesadilijų kepimas: Kesadilijos dedamos į įkaitintą grilio keptuvę arba paprastą keptuvę. Kepama ant vidutinės kaitros, kol abi tortilijos pusės tampa traškios, o viduje esantis sūris visiškai ištirpsta.
  11. 11. Patiekimas: Kesadilijos pjaustomos į dalis ir patiekiamos su šviežiomis žaliosios citrinos skiltelėmis bei papildomu barbekiu padažo kiekiu pagal skonį.
  12. 12. Jei pageidaujama, galima pridėti gvakamolės arba graikiško jogurto kaip garnyrą.
BBQ vištienos kesadilijos su čederio sūriu

Atsakinėjama į Komentarą

Traški KFC vištiena namuose
(1)
Vištienos ir daržovių kuskusas
(1)
Vieno puodo patiekalas / troškinys: vištiena su ryžiais ir daržovėmis
(4)
Lipnūs vištienos petukai
(3)
Vištienos kumpelių iešmeliai kepti orkaitėje
(1)