Jurgos kebabai arba skaniausias naminis "kebabas" su smulkinta vištiena

2020-03-08 Autorius Baltic Larus (Lapino puota)

Jurgos kebabai arba skaniausias naminis "kebabas" su smulkinta vištiena
Jurgos kebabai arba skaniausias naminis "kebabas" su smulkinta vištiena – tai puikus greitas patiekalas, kuriame dera šviežios vištienos ir gaivių daržovių skoniai su sodriu grietinės padažu. Pirmiausia vištiena pagardinama druska, pipirais, česnaku ir svogūnais, iškepama keptuvėje iki auksinės spalvos. Tuo tarpu ruošiamos daržovės ir ypatingas padažas iš grietinės, smulkiai tarkuoto agurko, česnako bei įvairių prieskonių, kurie suteikia gaivų ir aromatingą skonį. Lavašas ištepamas pomidorų pasta, dedama pekino kopūsto, keptos vištienos, šviežių daržovių ir jalapeno, užpilama gardaus padažo. Galiausiai lavašas apkeptas iki traškumo.

Autorės komentaras - mano draugė Jurga (tad ir pavadinimas Jurgos kebabai) atskleidė, kaip pagaminti pačius skaniausius kebabus su smulkinta vištiena namie. Tikrai neliksite nusivylę.

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Šviežią susmulkintą vištieną iškepti keptuvėje - į mėsą įdėti druskos, pipirų, česnako ir susmulkintą svogūną.
  2. 2. Per tą laiką, kol mėsa kepa, susmulkinti daržoves.
  3. 3. Padažas: Sumaišome grietinę, majonezą, smulkiai sutarkuotą agurką, česnako skilteles ir prieskonines žoleles - baziliką, krapus, persilado prieskonius. Palikti šiek tiek pastovėti. Jeigu bus paruoštas iš vakaro, padažas turės sodresnį skonį.
  4. 4. Lavašą ištepti pomidorų padažu arba pomidorų pasta.
  5. 5. Dėti pekino kopūstą, mėsą, agurką, pomidorą (jeigu mėgstate aštriau galima įdėti jalapeno pipirų, svogūnų) ir užpilti 2-3 šaukštus padažo.
  6. 6. Sulankstyti lavašą ir dėti į keptuvę apkepti. Kad neišsiskirtų kebabas pirmiau dedame ta puse, kurioje yra sulankstytas, o po to kita puse.
  7. 7. Rekomenduotina valgyti tik ką iškeptą - šitaip jis bus traškus ir labiau jausis padažas. Į lavašą galima ir kitokią mėsą, kuri Jums patinka, ir tokias dažoves, kokių norisi.

Rita

Kokia vištiena geriau krūtinę ar blauzdeles.?ir ar ją reikia išvirti ar gali nevirsta pakepimti
Atsakyti

Neli

Geriau krutinele, bet galima ir blauzdeliu mesa. Virti nereikia

simona

blauzdeliu kumpeliu mesa geriau, krutinele per sausa

Isbandyta.

Idealiausiai tinka orkaitėje kepta krūtinėlė

Rita

o kur majonezas dingo?
Atsakyti

Kur?

Taigi grietinė su prieskoniais ir česnaku ne ką blogiau ir daug sveikiau

Cha

Na čia toli nuo tikrųjų kebabų skonio, bet tikrai labai skanu.
Atsakyti
Orkaitėje troškinta vištiena su daržovėmis
(92)
Vištiena su avokadu ir cukinija
(2)
Kepta višta su obuoliais
(22)