Chicken souvlaki - graikiškas vištienos šašlykas

2023-11-16 Autorius oSkanu.lt

Chicken souvlaki - graikiškas vištienos šašlykas
Kad ir kaip kartais labai lauktum, atrodo greičiau grilio sezono nepradėsi, juk su skėčiu prie grilinamų gėrybių nepristovėsi (žinoma, kiti taip dažnai daro, bet man tai nelabai patinka). Bet po truputį receptus vasarai jau galite kaupti. Mūsų šeimos išmėgintas variantas - graikiškas vištienos (chicken) souvlaki, o lietuviškai tariant tiesiog vištienos šašlykas. Toks patiekalas yra tikras išsigelbėjimas, kai neturi galimybių, o gal nenori ilgai stovėti prie grilio, bet mėsos iešmelį mielai suvalgytum, todėl graikai sugalvoję išeitį, kuri yra tikrai fantastiška. Tad dalinuosi šiuo labai geru receptu ir su Jumis. Būtinai pamėginkite!

Ingredientai

    Mėsos marinatui:
    • vištienos krūtinėlės: 1
    • citrinos sultys: 3 valgomųjų šaukštų
    • raudonojo vyno actas: 1 valgomojo šaukšto
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 2 skiltelių
    • džiovintas raudonėlis: 2 arbatinių šaukštelių
    • džiovintos petražolės: 1 arbatinio šaukštelio
    • malta kalendra: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: maždaug aštuntadalio arbatinio šaukštelio
    Padažui:
    • agurkai: 1 nedidelio
    • natūralus jogurtas
    • citrinos sultys: šlakelio
    • česnakas: 1 skiltelės
    • šviežios mėtos ir petražolės
    • alyvuogių aliejus
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Chicken Souvlaki: Iš prieskonių ir aliejaus, citrinos sulčių bei raudono vyno acto sumaišome marinatą, įspaudžiame česnako skilteles ir sudedame mažais gabaliukais supjaustytą vištieną.
  2. 2. Uždengę paliekame šaldytuve bent kelioms valandoms (galite palikti ir per visą naktį).
  3. 3. Po to kepame ant grilio arba grill keptuvėje sumovę vištienos gabaliukus ant išmirkytų vandenyje (kad nedegtų) bambukinių iešmelių maždaug 5-7 minutes.
  4. 4. Mūsų šeimai valgant šitaip paruoštą vištieną nesinori daug priedų, bet rekomenduojame šalia pasiruošti jogurtinį graikišką padažą tzadziki.
  5. 5. Padažas: Sutarkuotą agurką apibarstome druska ir paliekame kelioms minutėms, tada nusunkiame susidariusį skystį.
  6. 6. Agurką sumetame į graikišką jogurtą, ten pat įspaudžiame skiltelę česnako, saują susmulkintų šviežių mėtų ir petražolių, pagardiname druska, juodaisiais pipirais, šlakeliu alyvuogių aliejaus bei citrinos sultimis.
  7. 7. Viską gerai išmaišome ir štai nuostabus padažas prie vištienos šašlyko paruoštas. Skanaus!
Chicken souvlaki - graikiškas vištienos šašlykas
Pupelių sriuba su vištiena
(1)
Traški vištiena (vištiena kitaip)
(3)
Kinietiški vištienos sparneliai
(4)