Vištienos kumpeliai grietinėlės padaže yra vienas iš tų patiekalų, kurie niekada nenuvilia, o jų skonis išlieka atmintyje ilgam. Šis patiekalas ypatingas tuo, kad jame harmoningai susijungia švelnus vištienos skonas su aromatiniu česnako ir grietinėlės deriniu. Šio patiekalo paruošimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, tačiau rezultatas pranoksta lūkesčius. Vištienos kumpeliai tampa labai sultingi, o padažas įgauna nuostabų aromatą dėl česnako ir šviežių krapų derinio. Patiekalą galima patiekti su įvairiais garnyrais –
virtomis bulvėmis,
virtais ryžiais, makaronais ar daržovėmis. Šiame recepte aš siūlau jį derinti su šviežiomis cukinijos ir ridikėlių salotomis, kurios puikiai papildo pagrindinį patiekalą.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje vištienos kumpelių galima naudoti vištienos krūtinėlę, šlauneles arba kalakutienos filė gabalėlius.
- Grietinėlę galima pakeisti grietine ar natūraliu jogurtu, jei norite mažiau kalorijų turinčio patiekalo.
- Jei nemėgstate česnako, galite jį pakeisti svogūnais arba šalotiniais svogūnais.
- Krapus galima pakeisti petražolėmis, baziliku arba kitais mėgstamais žalumynais.
- Vietoje tradicinių prieskonių galite naudoti Provanso žolelių mišinį arba itališkų žolelių mišinį.
- Smidrus galima pakeisti brokoliais, žaliaisiais žirneliais arba šparaginėmis pupelėmis.
- Salotoms vietoje cukinijos galima naudoti agurkus, o vietoje ridikėlių – raudonąsias paprikas.
- Citrininius pipirus galima pakeisti paprastu citrinos sulčių ir juodųjų pipirų deriniu.
- Alyvuogių aliejų galima pakeisti rapsų ar saulėgrąžų aliejumi.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš kepdami vištienos kumpelius, leiskite jiems 5-10 minučių pastovėti kambario temperatūroje – taip jie tolygiau iškeps.
- Vištienos kumpelius kepkite vidutinio dydžio keptuvėje, kad jie nebūtų per daug suspausti.
- Prieskonius ant mėsos patartina užberti likus kelioms minutėms iki kepimo, kad jie geriau įsigertų.
- Česnaką smulkinkite tik prieš pat dedant į keptuvę – taip išsaugosit jo aromatą.
- Troškindami mėsą po grietinėlės įpylimo, ugnį sumažinkite iki minimumo, kad padažas nepradėtų burbuliuoti per smarkiai.
- Smidrus į patiekalą dėkite paskutiniu momentu, kad jie išliktų traškūs.
- Salotoms ruošti daržoves pjaustykite tik prieš pat patiekimą – taip jos išliks šviežios ir traškios.
- Jei norite, kad padažas būtų tirštesnis, galite įmaišyti šaukštelį kukurūzų krakmolo, ištirpinto šaltame vandenyje.
- Patiekalą geriausia patiekti iškart paruoštą, kol padažas dar šiltas ir aromatingas.