Vištienos kotletai su morkomis, keptuvėje

Autorius apie receptą

Pamenu, kai aš augau, tai man mama niekada neruošdavo vištienos kotletų, būdavo ruošiami tik kotletai iš kiaulienos, o vištos kaime kepamos tik ypatingomis progomis ir tikrai nemalamos kotletams. Dabar laikai pasikeitė ir vištienos galima įsigyti kiekvienoje parduotuvėje ir kotletus išsikepti kiekvienos dienos vakarienei. Bet kartais norisi tuos paprastus kotletus paruošti kažkaip kitaip, o šiandien tas kitaip bus su morkomis. Patikėkite manimi, jos čia labai tinka, tad itin rekomenduoju tokį jų paruošimo būdą. Mėginam! 

Galimos ingredientų alternatyvos 
Reklama

  • Vietoje vištienos filė galima naudoti kalakutienos filė arba maltos vištienos mėsą, tačiau tuomet tekstūra bus šiek tiek kitokia.
  • Jei neturite šviežių morkų, galima naudoti ir smulkiai tarkuotas cukinijas, tačiau prieš dėdami į masę, būtinai nuspauskite perteklinį skystį.
  • Svogūną galima pakeisti poru arba svogūnų laiškais, jei norite švelnesnio skonio.
  • Vietoje majonezo tinka naudoti graikišką jogurtą ar grietinę, taip patiekalas taps lengvesnis ir mažiau kalorijas.
  • Tradicinius žalumynus (krapus, petražoles) galima pakeisti šviežiu baziliku ar kalendromis, jei norite įdomesnio aromato.
  • Jei nesate kiaušinių mėgėjas arba turite alergiją, kiaušinius galima pakeisti 3-4 šaukštais avižinių dribsnių, išmirkytų piene.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš formuojant kotletus, masę galima palikti pastovėti šaldytuve 30 minučių – taip ingredientai geriau susijungs.
  • Kotletus kepkite vidutinio karštumo keptuvėje, kad mėsa iškeptų tolygiai, o morkos suminkštėtų.
  • Kad kotletai būtų dar sultingesni, į mišinį galite įdėti šaukštą sviesto arba tarkuoto sūrio.
  • Jei kotletų masė per skysta, įdėkite šiek tiek džiūvėsėlių ar avižinių dribsnių.
  • Prieš kepant kotletus, šaukštą galima sudrėkinti vandeniu – taip masė mažiau lips prie įrankio.
  • Jau iškeptus kotletus galima apibarstyti šviežiais žalumynais arba patiekti su česnakine grietine.
  • Norint išvengti aliejaus taškymosi, kotletus galima kepti ir orkaitėje 180°C temperatūroje apie 20-25 minutes.

Ingredientai

    • vištienos filė: 700 gramų
    • morkos: 2
    • svogūnai: 1
    • žalumynai
    • kiaušiniai: 2
    • majonezas: 2 šaukštų
    • prieskoniai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištienos filė supjaustome nedideliais gabalėliais.
  2. 2. Tuomet sudedame burokine tarka sutarkuotas morkas, susmulkintą svogūną ir žalumynus.
  3. 3. Pasūdome, įmušame kiaušinius, dedame majonezą bei gerai išmaišome.
  4. 4. Kabiname pasiruoštą masę su šaukštu bei kepame aliejuje, kol pilnai iškepa.
  5. 5. Gaunasi itin minkšti bei gardūs vištienos kotletai. Skanaus!

Atsiliepimai

Vištienos ir RAMEN makaronų sriuba
(2)
Troškinta vištiena su voveraitėmis ir grietinėle
(2)