Autorius apie receptą
Pamenu, kai aš augau, tai man mama niekada neruošdavo vištienos kotletų, būdavo ruošiami tik kotletai iš kiaulienos, o vištos kaime kepamos tik ypatingomis progomis ir tikrai nemalamos kotletams. Dabar laikai pasikeitė ir vištienos galima įsigyti kiekvienoje parduotuvėje ir kotletus išsikepti kiekvienos dienos vakarienei. Bet kartais norisi tuos paprastus kotletus paruošti kažkaip kitaip, o šiandien tas kitaip bus su morkomis. Patikėkite manimi, jos čia labai tinka, tad itin rekomenduoju tokį jų paruošimo būdą. Mėginam!
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje vištienos filė galima naudoti kalakutienos filė arba maltos vištienos mėsą, tačiau tuomet tekstūra bus šiek tiek kitokia.
- Jei neturite šviežių morkų, galima naudoti ir smulkiai tarkuotas cukinijas, tačiau prieš dėdami į masę, būtinai nuspauskite perteklinį skystį.
- Svogūną galima pakeisti poru arba svogūnų laiškais, jei norite švelnesnio skonio.
- Vietoje majonezo tinka naudoti graikišką jogurtą ar grietinę, taip patiekalas taps lengvesnis ir mažiau kalorijas.
- Tradicinius žalumynus (krapus, petražoles) galima pakeisti šviežiu baziliku ar kalendromis, jei norite įdomesnio aromato.
- Jei nesate kiaušinių mėgėjas arba turite alergiją, kiaušinius galima pakeisti 3-4 šaukštais avižinių dribsnių, išmirkytų piene.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš formuojant kotletus, masę galima palikti pastovėti šaldytuve 30 minučių – taip ingredientai geriau susijungs.
- Kotletus kepkite vidutinio karštumo keptuvėje, kad mėsa iškeptų tolygiai, o morkos suminkštėtų.
- Kad kotletai būtų dar sultingesni, į mišinį galite įdėti šaukštą sviesto arba tarkuoto sūrio.
- Jei kotletų masė per skysta, įdėkite šiek tiek džiūvėsėlių ar avižinių dribsnių.
- Prieš kepant kotletus, šaukštą galima sudrėkinti vandeniu – taip masė mažiau lips prie įrankio.
- Jau iškeptus kotletus galima apibarstyti šviežiais žalumynais arba patiekti su česnakine grietine.
- Norint išvengti aliejaus taškymosi, kotletus galima kepti ir orkaitėje 180°C temperatūroje apie 20-25 minutes.
Atsiliepimai