Vištienos suktinukai su bazilikiniu česnako sviestu – tai tobulas patiekalas tiems, kurie vertina subtilų aromatą ir nepriekaištingą skonį. Šis receptas suderina minkštą vištienos mėsą su sodriais prieskoniais ir aromatingu sviestu, sukuriant harmoniją, kuri džiugins net išrankiausio gurmanų skonio receptorius. Suktinukai išsiskiria savo nepaprastu sultingumu ir aromatu, o jų paruošimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių. Kiekvienas kąsnelis atskleidžia tobulą balanso tarp švelnios vištienos, aštrių garstyčių ir žolelių deriniu. Paruošimo procesas leidžia išlaikyti natūralų maisto skonį ir kartu praturtinti jį papildomais aromatais.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vištienos blauzdelių mėsą galima pakeisti vištienos krūtinėle, kalakutienos file arba netgi kiaulienos nugarinės gabaliukais.
- Bazilikų vietoje galima naudoti petražoles, raudonėlius arba kalendras.
- Garstyčias galima pakeisti majonezu, sumaišytu su trupučiu medaus, arba pomidorų pasta, praturtinta česnaku.
- Jei namuose neturite sviesto, galite naudoti alyvuogių aliejų, sumaišytą su prieskoniais, arba kokosų aliejų, suteikiantį patiekalui egzotiško skonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausi vištienos suktinukai gaunasi, kai mėsą marinavimui paliekate bent 30 minučių, kad garstyčios ir prieskoniai įsigertų.
- Kepimo metu rekomenduojama folija pridengti formą pirmoms 20-25 minutėms, o likusį laiką kepti be folijos, kad suktinukai įgautų gražią auksinę spalvą.
- Sviesto ir žolelių mišinį geriausia ruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve, kad susiformuotų koncentruotas skonis.
- Labai svarbu vištienos mėsos nepervirti, nes ji gali prarasti sultingumą.
Kalorijos
Bendras patiekalo kaloringumas yra apie 1860 kalorijų. Vienoje porcijoje (1/4 dalis viso patiekalo) yra apytiksliai 465 kalorijos. Šis patiekalas yra proteinų šaltinis, tačiau dėl sviesto ir grietinės jame yra ir riebalų, todėl rekomenduojama jį derinti su lengvomis daržovių salotomis.