Vištienos suktinukai su bazilikiniu česnako sviestu

2025-04-13 Autorius oSkanu.lt

Vištienos suktinukai su bazilikiniu česnako sviestu
Vištienos suktinukai su bazilikiniu česnako sviestu – tai tobulas patiekalas tiems, kurie vertina subtilų aromatą ir nepriekaištingą skonį. Šis receptas suderina minkštą vištienos mėsą su sodriais prieskoniais ir aromatingu sviestu, sukuriant harmoniją, kuri džiugins net išrankiausio gurmanų skonio receptorius. Suktinukai išsiskiria savo nepaprastu sultingumu ir aromatu, o jų paruošimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių. Kiekvienas kąsnelis atskleidžia tobulą balanso tarp švelnios vištienos, aštrių garstyčių ir žolelių deriniu. Paruošimo procesas leidžia išlaikyti natūralų maisto skonį ir kartu praturtinti jį papildomais aromatais. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vištienos blauzdelių mėsą galima pakeisti vištienos krūtinėle, kalakutienos file arba netgi kiaulienos nugarinės gabaliukais. 
  • Bazilikų vietoje galima naudoti petražoles, raudonėlius arba kalendras. 
  • Garstyčias galima pakeisti majonezu, sumaišytu su trupučiu medaus, arba pomidorų pasta, praturtinta česnaku. 
  • Jei namuose neturite sviesto, galite naudoti alyvuogių aliejų, sumaišytą su prieskoniais, arba kokosų aliejų, suteikiantį patiekalui egzotiško skonio. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Geriausi vištienos suktinukai gaunasi, kai mėsą marinavimui paliekate bent 30 minučių, kad garstyčios ir prieskoniai įsigertų. 
  • Kepimo metu rekomenduojama folija pridengti formą pirmoms 20-25 minutėms, o likusį laiką kepti be folijos, kad suktinukai įgautų gražią auksinę spalvą. 
  • Sviesto ir žolelių mišinį geriausia ruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve, kad susiformuotų koncentruotas skonis. 
  • Labai svarbu vištienos mėsos nepervirti, nes ji gali prarasti sultingumą. 

Kalorijos
 

Bendras patiekalo kaloringumas yra apie 1860 kalorijų. Vienoje porcijoje (1/4 dalis viso patiekalo) yra apytiksliai 465 kalorijos. Šis patiekalas yra proteinų šaltinis, tačiau dėl sviesto ir grietinės jame yra ir riebalų, todėl rekomenduojama jį derinti su lengvomis daržovių salotomis. 

Ingredientai

    • Vištienos blauzdelių mėsa: 800 g 
    • Svogūnas: 1 didelis vienetas 
    • Morka: 2 vidutinio dydžio vienetai 
    • Garstyčios: 3 šaukštai 
    • Sviestas: 80 g 
    • Šviežias bazilikas: 1 puodelis (arba 30 g) 
    • Česnakas: 3-4 skiltelės 
    • Grietinė: 4 šaukštai 
    • Druska: pagal skonį 
    • Pipirai: pagal skonį 
    • Prieskoniai vištienai: 1 šaukštelis 
    • Aliuminio folija: 1 lakštas 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Visų pirma, vištienos blauzdelių mėsa turi būti perpjauta per pusę ir švelniai išmušta iš vidinės pusės, kad pasidarytų plonesnė.
  2. 2. Mėsos gabaliukus pabarstykite prieskoniais pagal skonį, tuomet kiekvieną reikia padengti plonu garstyčių sluoksniu.
  3. 3. Palikite vištieną marinuotis kambario temperatūroje maždaug 15-20 minučių, kad prieskoniai ir garstyčios įsigertų į mėsą.
  4. 4. Kol vištiena marinuojasi, smulkiai supjaustysime svogūną ir sutarkuosime morkas.
  5. 5. Keptuvėje apkepinkite svogūnus ir morkas su trupučiu druskos ir pipirų, kol daržovės suminkštės ir įgaus auksinę spalvą.
  6. 6. Palaukite, kol daržovių mišinys šiek tiek atvės, o tada paskirstysite jį ant kiekvieno vištienos gabaliuko.
  7. 7. Susukite vištieną su daržovių įdaru į suktinukus ir sudėkite juos į kepimo formą glaudžiai vieną prie kito.
  8. 8. Sumaišykite sviestą su smulkiai supjaustytu baziliku, česnaku ir druska, kad gautųsi vientisas žalias sviestas.
  9. 9. Paskleiskite sviesto mišinį ant suktinukų viršaus, užtikrinant, kad kiekvienas būtų padengtas.
  10. 10. Uždenkite kepimo formą su folija ir dėkite į iki 180°C įkaitintą orkaitę.
  11. 11. Kepkite 35-40 minučių, tada nuimkite foliją ir užpilkite vištieną grietine.
  12. 12. Patiekalą vėl dėkite į orkaitę ir kepate dar 5 minutes be folijos, kol paviršius gražiai apskrus.
  13. 13. Išimkite iš orkaitės ir leiskite patiekalui pastovėti 5 minutes prieš patiekiant.
  14. 14. Labai skanu patiekti su bulvių koše ir pomidorų salotomis. Skanaus!
Vištienos suktinukai su bazilikiniu česnako sviestu
Vištienos suktinukai su bazilikiniu česnako sviestu
Vištiena su avokadu ir cukinija
(2)