Kinietiški vištienos sparneliai

Autorius apie receptą

Vištienos sparneliai paruošti pagal šį receptą gaunasi šiek tiek traškūs, aštroki, šiek tiek lipnūs ir itin gardūs. Kartą paragavę, jau nebegalėsite sustoti valgyti. Aš pati šį kartą kepiau orkaitėje, bet galima kepti ir ant grilio.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vištienos sparnelius galima pakeisti vištienos šlaunelėmis ar net kiaulienos šonkauliukais, jei norite eksperimentuoti. 
  • Sezamų aliejų galima pakeisti saulėgrąžų arba rapsų aliejumi, nors skonis bus šiek tiek kitoks. 
  • Vietoje citrinos sulčių tinka ir žaliosios citrinos (laimo) sultys. 
  • Rudą cukrų puikiai galima pakeisti medumi arba agavos sirupu. 
  • Jei neturite "Hoisin" padažo, galite naudoti tamsų oisterių padažą arba juodųjų pupelių padažą. 
  • Kinietišką 5 prieskonių mišinį galima pasigaminti namuose, sumaišius maltą cinamoną, anyžių, gvazdikėlius, pankolius ir juoduosius pipirus. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Norėdami pasiekti geriausią rezultatą, rekomenduojama vištienos sparnelius marinuoti ilgiau nei 10 minučių – idealiu atveju nuo 2 valandų iki nakties. Kuo ilgiau marinuojate, tuo intensyvesnį skonį patiekalas įgaus. 
  • Jei mėgstate ypač traškią odelę, prieš kepimą sparnelius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir apvoliokite nedideliame krakmolo kiekyje. 
  • Kepimo metu sparnelius vertėtų apversti bent kartą, kad jie apskrustų tolygiai. 
  • Jei kepate ant grilio, stebėkite, kad sparneliai neprisviltų – cukrus marinate gali greitai karamelizuotis. 

Ingredientai

    • vištienos sparneliai: 1 kilogramo
    • sezamų aliejus: 1 šaukšto
    • citrinos sultys: 2 šaukštų
    • sojų padažas: 5 šaukštų
    • rudas cukrus: 2 šaukštų (arba medus)
    • pomidorų padažas: 4 šaukštų (geriau aštresnis)
    • "Hoisin" padažas: 2 šaukštų
    • česnakas: 4 skiltelių (išspaustų)
    • tarkuotas imbieras: 1 šaukšto
    • kinietiškas 5 prieskonių mišinys: 0,5 šaukšto (žvaigždiniai anyžiai, pankoliai, cinamonas, gvazdikėliai, sičiuano pipirai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos sparnelius supjaustome į 3 dalis (šiam receptui reikia dviejų didelių dalių, o pačius sparniukų galiukus pasiliekame sultiniui virti).
  2. 2. Po to į sandarų užtraukiamą maišelį sudedame visus likusius ingredientus bei gerai išmaišome.
  3. 3. Sudedame vištienos sparnelius ir dar kartą gerai išmaišome.
  4. 4. Paliekame pasimarinuoti maždaug 10 minučių.
  5. 5. Paskui orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą ištiesiame su kepimo popieriumi.
  6. 6. Į kepimo skardą vienu sluoksniu sudedame vištienos sparnelius bei kepame orkaitėje maždaug 35 minutes, kol gražiai apskrus ir iškeps.
  7. 7. Galiausiai patiekiame su mėgiamu padažu ir/ar mėgiamu garnyru. Skanaujame!

Atsiliepimai

Virtos vištų kojos padaže
(1)
Butter chicken receptas - Indiška sviestinė vištiena
(3)