Autorius apie receptą
Vištienos sparneliai paruošti pagal šį receptą gaunasi šiek tiek traškūs, aštroki, šiek tiek lipnūs ir itin gardūs. Kartą paragavę, jau nebegalėsite sustoti valgyti. Aš pati šį kartą kepiau orkaitėje, bet galima kepti ir ant grilio.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos - Vištienos sparnelius galima pakeisti vištienos šlaunelėmis ar net kiaulienos šonkauliukais, jei norite eksperimentuoti.
- Sezamų aliejų galima pakeisti saulėgrąžų arba rapsų aliejumi, nors skonis bus šiek tiek kitoks.
- Vietoje citrinos sulčių tinka ir žaliosios citrinos (laimo) sultys.
- Rudą cukrų puikiai galima pakeisti medumi arba agavos sirupu.
- Jei neturite "Hoisin" padažo, galite naudoti tamsų oisterių padažą arba juodųjų pupelių padažą.
- Kinietišką 5 prieskonių mišinį galima pasigaminti namuose, sumaišius maltą cinamoną, anyžių, gvazdikėlius, pankolius ir juoduosius pipirus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norėdami pasiekti geriausią rezultatą, rekomenduojama vištienos sparnelius marinuoti ilgiau nei 10 minučių – idealiu atveju nuo 2 valandų iki nakties. Kuo ilgiau marinuojate, tuo intensyvesnį skonį patiekalas įgaus.
- Jei mėgstate ypač traškią odelę, prieš kepimą sparnelius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir apvoliokite nedideliame krakmolo kiekyje.
- Kepimo metu sparnelius vertėtų apversti bent kartą, kad jie apskrustų tolygiai.
- Jei kepate ant grilio, stebėkite, kad sparneliai neprisviltų – cukrus marinate gali greitai karamelizuotis.
Atsiliepimai