Vištienos šlaunelės su porais ir grybais viename puode

2024-11-30 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Vištienos šlaunelės su porais ir grybais viename puode
Vieno puodo patiekalai yra tikras išsigelbėjimas, kai norisi skanaus ir sotaus maisto be ilgo stovėjimo virtuvėje. Šis receptas, nors ir reikalauja šiek tiek daugiau laiko, atlygina už pastangas nepaprastu skoniu. Mėsa tampa tokia minkšta, kad tiesiog krenta nuo kaulų, o derinys su porais ir grybais suteikia patiekalui ypatingą sultingumą bei aromatą. Naudojami ingredientai yra paprasti ir lengvai randami, todėl kviečiame išbandyti šį receptą savo virtuvėje.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Porai: vietoj porų galite naudoti svogūnus arba salierų stiebus.
  • Vištienos šlaunelės: galite pakeisti vištienos blauzdelėmis arba vištienos krūtinėlės gabalėliais.
  • Rudieji pievagrybiai: tinka ir baltieji pievagrybiai, šitake ar kiti mėgstami grybai.
  • Alyvuogių aliejus: galima naudoti saulėgrąžų arba rapsų aliejų.
  • Vištienos sultinys: jei neturite, galite naudoti daržovių sultinį arba vandenį su prieskoniais.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Prieš kepdami vištieną, įsitikinkite, kad ji yra kambario temperatūros – taip ji tolygiau keps.
  • Grybus kepkite ant didesnės ugnies, kad jie išlaikytų savo tekstūrą ir neišleistų per daug skysčio.
  • Jei norite tirštesnio padažo, galite pridėti šiek tiek daugiau miltų arba sumažinti sultinio kiekį.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 2000 kcal 
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 500 kcal 

Ingredientai

    • Porai: 2 dideli arba 3 vidutiniai
    • Druska: 1 1/2 šaukštelio
    • Šviežiai malti juodieji pipirai: pagal skonį
    • Paprikos milteliai: 1/2 šaukštelio
    • Alyvuogių aliejus: kepimui
    • Vištienos šlaunelės: 8 vnt.
    • Sviestas: 1 šaukštas
    • Grybai (rudieji pievagrybiai): 500 g
    • Miltai: 2 šaukštai
    • Sultinys: 1 1/2 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Porų paruošimas: gerai nuplaukite porus, atskirkite sluoksnius, kad pašalintumėte visus nešvarumus, ir supjaustykite juos pusžiedžiais.
  2. 2. Orkaitės paruošimas: įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros.
  3. 3. Vištienos paruošimas: sumaišykite druską, pipirus ir paprikos miltelius.
  4. 4. Gautu prieskonių mišiniu įtrinkite vištienos šlauneles.
  5. 5. Vištienos apkepimas: įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir apkepkite vištienos šlauneles iš visų pusių, kol jos gražiai apskrus. Išimkite jas iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  6. 6. Daržovių paruošimas: į tą pačią keptuvę įdėkite sviestą. Kai jis ištirps, sudėkite smulkintus porus ir grybus. Troškinkite apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės.
  7. 7. Padažo ruošimas: suberkite miltus į daržoves ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Supilkite sultinį ir maišykite, kol padažas taps vienalytis.
  8. 8. Troškinimas orkaitėje: sudėkite apkepintas vištienos šlauneles atgal į keptuvę su padažu.
  9. 9. Uždenkite keptuvę dangčiu arba folija ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Troškinkite 40–50 minučių, kol mėsa taps minkšta ir sultinga.
  10. 10. Patiekimas: išimkite patiekalą iš orkaitės ir leiskite jam kelias minutes pastovėti.
  11. 11. Patiekite karštą su mėgstamu garnyru ar šviežiomis salotomis.
Skanios cezario salotos su vištiena kitaip
(1)