Iškepusi tokia vištiena būna minkšta, drėgna bei sultinga. O jau koks nerealus kvapas...mmm :)
Ingredientai
viščiukai broileriai: 1 (~1,2-1,4 kilogramo)
druska
pipirai
kmynai: 1 valgomojo šaukšto (galite dėti maltų:
česnakas: 4-5 skiltelių
smulkinti čiobreliai: 3 valgomųjų šaukštų
citrinos sultys: iš 1 vnt.
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių viščiuką užmarinuokite iš vakaro. Nuplaukite bei nusausinkite. Apiberkite druska, pipirais ir kmynais.
2. Tada užspauskite ant viršaus česnako, berkite čiobrelius bei išspauskite citrinos sultis. Visu šiuo mišiniu gerai ištrinkite viščiuką. Statykite į šaldytuvą per visą naktį.
3. Po to, kitą dieną, kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Aš pati aplink dar pabarsčiau bulvių, sumaišytų su druska, pipirais bei česnakais. Skanaujame!
4. Rekomendacija: Daugiau viščiukų receptų rasite: Viščiukų receptai.