Enčilados su vištiena ir pupelėmis

2020-12-25 Autorius Santa Maria LT

Enčilados su vištiena ir pupelėmis
Enčilados - tai tortilijos, kurios įdarytos labai skaniu vištienos faršu su pupelėmis, kukurūzais bei nuostabiu tako padažu. Tiesiog susukame tortilijas į enčiladas ir pakepiname su sūriu, šitaip gausime nuostabų patiekalą, kuriuo džiaugsis visi! ;)

Šis patiekalas labai tinka prie šalto alaus bokalo. :)

Ingredientai

    • "Santa Maria" tortilijos su kukurūzų miltais: 1 pakelio
    • "Santa Maria" švelnus tako padažas: 1 indelio
    • "Santa Maria" Fajita prieskonių mišinys: 1 pakelio
    • malta vištiena: 500 gramų
    • svogūnai: 2
    • vanduo: 100 mililitrų
    • konservuotos pupelės: 400 gramų
    • konservuoti kukurūzai: 200 gramų
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • tarkuotas sūris: ~200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia susmulkiname svogūnus bei pakepiname juos kartu su vištiena.
  2. 2. Įberiame prieskonių mišinio bei įpilame vandens. Neuždengę maišydami paverdame maždaug 2-3 minutes.
  3. 3. Tada įpilame pusę tako padažo, suberiame pupeles bei kukurūzus. Dar šiek tiek pakepiname vištienos mišinį ant mažos kaitros.
  4. 4. Tuomet pripildome tortilijas vištienos įdaro. Susukame ir padedame į kepimo indą (perlenkimu žemyn).
  5. 5. Užpilame likusį tako padažą bei apibarstome sutarkuotu sūriu.
  6. 6. Kepame enčiladas iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 8-10 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Trinta salierų sriuba su vištiena
(2)