Tortilijų buritos su vištiena, avokadais, pomidorais ir sūriu

2025-03-22 Autorius oSkanu.lt

Tortilijų buritos su vištiena, avokadais, pomidorais ir sūriu
Kartais būna taip, kad tiesiog ištinka minčių krizė ką čia pagaminus iš vištienos. Atrodo, tie visi patiekalai jau kiek pabodę, o gal tiesiog nebesinori tiek laiko sukiotis virtuvėje. Tada aš visada prisimenu nuostabų patiekalą - buritos. Viskas pasigamina greitai, o skonis puikus, šeima niekada nelieka nusivylusi. O aš tais vakarais turiu daugiau laiko sau. :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje vištienos krūtinėlės galite naudoti kalakutieną, jautieną, kiaulieną arba vegetariškai versijai – juodąsias pupeles ar avinžirnius.
  • Jei neturite avokado, galite naudoti guakamolę arba tiesiog grietinę.
  • Pomidorus galima pakeisti konservuotais pomidorais, pomidorų salsa arba keptomis paprikomis.
  • Vietoje įprasto kietojo sūrio tiks mocarela, čederis, feta arba veganiški sūrio pakaitalai.
  • Kaparėlius galima pakeisti alyvuogėmis, marinuotais agurkėliais arba tiesiog praleisti.
  • Hoisin padažą galima pakeisti barbekiu padažu, teriyaki padažu arba sojos padažu.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Vištieną galite iškepti vietoj virimo – taip ji išlaikys daugiau skonio.
  • Tortilijas prieš pildymą šiek tiek pašildykite mikrobangų krosnelėje arba sausoje keptuvėje – taip jos bus lankstesnės ir lengviau vyniosis.
  • Jei norite aštresnio skonio, į avokado padažą įdėkite smulkintų čili pipirų arba žiupsnelį kajeno pipirų.
  • Buritus galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve, o prieš valgant tik pašildyti.
  • Kad avokadai nepatamsėtų, apšlakstykite juos citrinos ar laimo sultimis.

Ingredientai

    • Tortilijos: 4 vnt. 
    • Virta vištienos krūtinėlė: 400 g 
    • Avokadai: 1 vnt. (didelis ir prinokęs) 
    • Maži pomidorai: 1 saujelė (apie 150 g) 
    • Kaparėliai: 1 saujelė (apie 30 g) 
    • Šviežios petražolės, krapai arba kalendros: 1 puodelis 
    • Mėgstamas sūris: 100 g (kietas) 
    • Hoisin padažas: 3 šaukštai 
    • Pomidorų pasta: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Česnakas: 1 skiltelė 
    • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai 
    • Druska: pagal skonį 
    • Pipirai: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėsite nuo vištienos paruošimo – krūtinėlę išvirkite pasūdytame vandenyje, kol ji taps minkšta (galite šį žingsnį atlikti iš anksto).
  2. 2. Atvėsusią vištieną susmulkinsite rankomis, suplėšydami ją natūraliai besiskiriančiais plaušeliais.
  3. 3. Įkaitinsite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus ir sutraiškę įdėsite česnako skiltelę.
  4. 4. Maišydami supilsite hoisin padažą ir pomidorų pastą, gerai išmaišę įbersite paruoštus vištienos gabaliukus.
  5. 5. Keptuvėje viską pašildysite kelias minutes, nuolat maišant, kad padažas tolygiai padengtų vištieną.
  6. 6. Tuo metu ruošiamas avokado padažas – nulupsite ir sutrinsime prinokusį avokadą šakute.
  7. 7. Į sutrintą avokadą supjaustysime mažus pomidorus smulkiais kubeliais.
  8. 8. Įdėsite smulkintų šviežių žolelių – petražolių, krapų ar kalendrų pagal skonį.
  9. 9. Pagardinsime druska ir įpilsime šlakelį alyvuogių aliejaus, viską gerai išmaišysime.
  10. 10. Paruošite tortilijas – jas trumpai pašildysite sausoje keptuvėje arba mikrobangų krosnelėje.
  11. 11. Pašildytą tortiliją patepsite paruoštu avokado padažu, ant kurio uždėsite šiltos vištienos.
  12. 12. Viršun užbarstysite kaparėlių ir užtarkuosite mėgstamo kietojo sūrio.
  13. 13. Tortiliją vyniojate užlenkdami kraštus ir susukdami į ritinį.
  14. 14. Paruoštus buritos apskrudinsite grilyje arba įprastoje keptuvėje kelias minutes, kol sūris išsilydys, o tortilija lengvai apskrus.
  15. 15. Prieš patiekiant, perpjausite buritos pusiau, kad būtų patogiau valgyti.
Varškės užtepėlė su lašiša
(54)
Sluoksniuotos tešlos kąsniukai su vištiena
(20)
Slyvų sūris
(1)