Brusketos (Bruschetta) su krevetėmis, špinatais ir kreminiu bei aitriu padažu.
Aš pati asmeniškai labai mėgstu įvairiausias brusketas. Šį receptą su jūros gėrybėmis tikriausiai priskirčiau prie savo dviejų mėgstamiausių. Man asmeniškai
brusketa su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela bei brusketa su krevetėmis - pačios skaniausios iki šiol skanautos. Jei kalbėti apie šį receptą, jis visai nesudėtingas arba gana pigus, bet toks skanus tarsi restorane. Krevetės su špinatais ir kreminis, aitrumo turintis padažas - privers Jus pirštus apsilaižyti. Pažadur!
Patarimai, pastebėjimai. Daug patarimų šiame patiekale tikrai neprireiks. Viską ganėtinai nesudėtingai paruošiama.
Svogūnus galite supjaustyti griežinėliais arba tiesiog susmulkinti. Aš esu gaminusi ir vienai, ir kitaip. Skirtumas tik toks, kad mano vyras nemėgstantis svogūnų noriau valgė su susmulkintais svogūnais. Man asmeniškai didelio skirtumo nebuvo.
Galite panaudoti tiek paprastą geltoną, tiek mėlynąjį svogūną. Taip pat esu gaminusi su abiem. Abu puikiai tiko.
Baltas vynas taipogi nėra privalomas, jeigu nesinori arba negalite vartoti alkoholio. Tiesiog, pakeičiame sultiniu arba paprastu vandeniu.
Kokios čia naudojamos aitriosios paprikos kruopelės? Jeigu kas nežino, tai paprastos smulkintos džiovintos čili paprikos kruopelės.
Krevetes aš naudoju nedideles šaldytas, virtas, lukštentas. Galite naudoti ir šviežias, dideles, tik tada supjaustome mažesniais gabaliukais. Jokiu būdu neperverdame krevečių. Jos gana greitai išverda/iškepa.
Jeigu neturite grilinės keptuvė, duoną paskrudiname orkaitėje.
Sudėtingumas. Tikrai lengvai pagaminama.
Mano asmeninis recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tikrai tobula, būtinai kartosiu ir ateityje. Jau gaminau keletą kartų.